Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Almás kelt palacsinta

Mi magyarok ragaszkodunk a megszokott lapos kis palacsintánkhoz, bár az utóbbi években népszerű lett az amerikai változat is. Ez a recept egy újabb változat, vastag, ruganyos pihekönnyű palacsinta.recept főétel tészta palacsinta almás kelt fahéj

Almás kelt palacsinta

Tovább


Banános almakrémleves főzés nélkül

Még ránk vár a nyár utolsó nagy dobása, és visszatér a kánikula. Ilyenkor nincs túl sok kedve főzni senkinek. Ez a recept egy könnyű nyári gyümölcsleves, nem csak gyorsan elkészíthető, de főzésre sincs szükség.recept főétel leves hideg főzés nélkül alma banán

Banános almakrémleves főzés nélkül

Tovább


Vaníliafagylalt fahéjas almával

Egy fagylaltkehelyben nem feltétlenül a fagylalt adja az ízt. Legyen csupán a hordozóanyag, az alap, amire építkezünk.  Gyakorlatilag minden fagylalt alapja a vaníliafagylalt, amibe különböző ízesítőanyagok kerülnek. De nem kell feltétlenül beleverni, adhatjuk mellé is. Két különböző édesség így alkot egy tökéletes egységet. Most mintha almás pitével ennénk a fagylaltot.recept édesség fagylalt alma fahéj

Vaníliafagylalt fahéjas almával

 


Hozzávalók:
vaníliafagylalt
savanykás alma
cukor vagy méz
fahéj

Elkészítés:
Az almát megmossuk és vagy lereszeljük, vagy késes mixerrel pépesítjük. A hámozás ízlés kérdése, van, akit zavarnak benne az apró héjdarabok, én kifejezetten szeretem, ráadásul egészséges is. Kevés cukrot, és ízlés szerint fahéjat adunk hozzá. Szintén egyéni ízlés kérdése, hogy az almát megpároljuk, vagy csak így nyersen szolgáljuk fel. Mindkét megoldás tökéletes. Nincsenek pontos arányok, mindenki saját ízlése szerint állítsa össze. Én az 1:1 arányt javaslom: 1 gombóc fagylalt, 1 gombóc alma. Fahéjszórással és keksszel tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Játszóterek, amire nincs épeszű magyarázat
Macskaőrség:  Mint az emberek
Napi videó:  Kis elefánt nagy bajban  
Napi fotó: 
Spontán befutó

recept édesség fagylalt alma fahéj

Tovább


Libamáj torony

Aszú, alma, és sült libamáj: maga a fenséges tökéletesség.  Egy igazán különleges, ünnepi fogás. A karácsonyi asztalra termett finomság.recept főétel előétel melegétel hidegétel libamáj alma körte bor karamell

Libamáj torony

Hozzávalók:
50 dkg hízott libamáj,
5dl édes tokaji aszú
2-3 teáskanál rózsabors
2 alma
egész fahéj
3-4 szem szegfűszeg
2-3 dkg vaj
1-2 evőkanál barnacukor

Elkészítés:

A libamájat megtisztítom és 2 centi vastag szeletekre vágom. Egy cseréptál aljára rakom egymás mellé. Megszórom egész rózsaborssal és ráöntöm az édes tokaji szamorodnit.

A tálat lefedem. Ebben pácolom minimum 2 óráig. Közben megforgatom a szeleteket, hogy mindenhol átjárja a bor. Sütés előtt leöntöm róla a bor kétharmadát. Megszórom egy kevés fehérborssal, szerecsendióval, leheletnyi sóval. Lefedve, 160 fokos, előmelegített sütőben kb. 1óráig sütöm.  A fóliát levéve róla, kb. még egy negyed órát sütöm, hogy a maradék páclé is elpárologjon alóla. Tiszta, kisült zsír marad alatta a rózsaborssal.

Az almát megmosom, és kb. másfél centis szeletekre, karikára vágom, a magház részét eltávolítom.

Lábosba rakom és felöntöm a páclének használt borral. Fűszerezem egész fahéjjal, néhány szem szegfűszeggel. 4 percig párolom, majd leszűröm. Serpenyőben a vajat megolvasztom, a cukrot karamellizálom, és a lecsöpögtetett párolt gyümölcskarikákat megforgatom benne.

 Tálaláskor pirítósra teszek egy almakarikát, rá egy szelet májat. Hidegen is remek, mint előétel, de forrón az igazi.recept főétel előétel melegétel hidegétel libamáj alma körte bor karamell

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  A leghosszabb szárazföldi határ
Macskaőrség:  Hó, drón, és tigrisek
Napi videó:  Bollywoody trükkök
Napi fotó: Mélyrepülés

recept főétel előétel melegétel hidegétel libamáj alma körte bor karamell

Tovább


Az almavágás magasabb foka

A gyors hámozástól a faragásig

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:Zöldüljön Párizs!  
Szem-Szájnak gasztroblog: 
Az almavágás magasabb foka
Macskaőrség: Macskadivat 3 
Napi videó: Tűzgyújtás aksival és ceruzával 
Napi fotó: 

(via youtube)

video alma díszítés faragásvideo alma díszítés faragás

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.