Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Piedone jön vendégségbe

Egy megunhatatlan klasszikus, tipikusan "gyorsan összedobok valamit" kategória. Én így csinálom.

Recept főétel egytálétel hagymás bab

Hagymás bab

Hozzávalók:
20 dkg kolozsvári szallona
3 közepes fej hagyma
2 doboz (400/240gr) vörös kidney bab konzerv
csilipaprika

Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:
Ennél egyszerűbb sem lehet. A szalonnát kockákra vágom, és üvegesre pirítom, majd rádobom  a felkarikázott hagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, ráborítom a babot. össze forralom ízlés szerint sózom, és őrölt csilipaprikát szórok rá.

Friss, meleg kenyérrel az igazi. Recept főétel egytálétel hagymás bab

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Drámai elefántmentés

Napi videó:   Jó autó, jó sofőr

Napi fotó:  Kicsit durva lépcső

Recept főétel egytálétel hagymás bab

Tovább


Birsalma lekvár és ivólé

A hétvégén még jött egy nagy vödör birsalma anyám kertjéből. Isteni lekvár és ivólé lett belőle.

A gyümölcsöt folyó vízben megmostam, a konyhában rendszeresített körömkefével átdörzsölve. Hámoztam, kicsumáztam, daraboltam, (az egészséges héját, magháza körüli kövecses részt külön tálban gyűjtöttem). Lemértem a tisztított gyümölcsöt, majd annyi vízben, hogy éppen ellepje, puhára főztem. Leszűrtem a levét a félretett héjára. A gyümölcsöt lekvárfőző rézüstömben botmixerrel pépesítettem és főztem tovább a cukor nélkül addig, amíg a világos színből sötétebb nem lett. A végén minden kg gyümölcshöz: 30 dkg cukrot, egy vaníliás cukrot és fél citrom levét adtam hozzá. Folytonos kevergetés közben, jó félórát még főztem. Üvegekbe került és ugyanúgy kezeltem, mint a többi lekvárt: tető rá, fejtetőre vele, majd szárazdunszt.

A lekvár még világos

Már besötétedett

És a héjából?

A birsalma héját sem dobom ki, annyi vízzel amennyi ellepi, jól összefőzöm, majd botmixerrel pépesítem. Szűrőn átöntöm, sőt passzírozhatom is, ha rostosan szeretném, utána cukorral, citromlével újra felfőzöm. Isteni ivólé lesz belőle. Üvegekbe öntöm forrón és ezt is száraz dunsztba teszem.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyet kérek karácsonyra: egyszemélyes mini helikopter

Napi videó:   Higgadtság

Napi fotó:  Így is lehet kocsit törni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


KFC káposztasaláta és gyors tartármártás

Tegnap egy plázában ebédeltem, és hallottam, ahogy a szomszéd asztalnál két nő a KFC káposztasalátáját dícséri. Egy mondat ütötte meg a fülemet: „ De kár, hogy ezt nem lehet készen kapni a boltban…”

A világ legegyszerűbb salátáját árulják a KFC-ben, semmi különleges nincs benne. Nálunk ez rendszeres fogás a bundás kenyér mellé, mert öt perc alatt össze lehet dobni.  Gyakorlatilag csak bele kell dobálni a hozzávalókat egy tálba, és jól elkeverni. Általában nem méricskélek, csak úgy „gondolomra” rakom össze, de azok kedvéért akik először csinálják, vagy szeretnek pontosan méricskélni, azoknak jöjjön  a recept:

 

Gyors tartár-mártás

Hozzávalók:

5 evőkanál tejföl

3 evőkanál majonéz

1 csapott evőkanál mustár

1 teáskanál cukor

Elkészítés: 

A hozzávalókat alaposan elkeverem. Ennyi.

 

KFC káposztasaláta

Hozzávalók:

1 adag gyors tartár-mártás

25 dkg fejes káposzta

12 dkg sárgarépa

Elkészítés:

A káposztát és a répát nagylyukú reszelőn lereszelem, és belekeverem a tartár mártásba. Ennyi. A receptet nyugodtan igazíthatod a z ízlésedhez: mennyi legyen a répa/káposzta aránya, mennyire vastagon borítsa  mártás.


Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyet akarok: Itt a gyalog-galopp fehér nyula

Napi videó:   Így se sokan előztek még

Napi fotó:  Biztos jó nőt vettél el?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Cukkinis meleg előétel

Párom tegnap megkívánt az ebéd elé egy kis meleg előételt.Mivel tőle sem áll távol a kísérletezés, benézett a hűtőbe, kipakolt néhány dolgot, és ez született belőle:

Cukkinis meleg előétel

Hozzávalók:

1 cukkini,

4-5 db lecsópaprika,

1 nagy fej hagyma,

3 db hámozott paradicsom

bacon kockára vágva

némi maradék gyros apróhús

Fűszerek:

só,

bors,

gulyáskrém,

Kevés” kentucky-csirkeszárny” fűszerkeverék,

Elkészítés:

A bacont zsírjára sütöm.

Rádobom a hagymát, üvegesre párolom.

ráteszem a kockára vágott zöldségeket, megszórom sóval, borssal, kentucky fűszerkeverékkel, nyomok rá gulyáskrémet. Megpárolom a keveréket, úgy hogy az összes levét elfőzöm.  A végén az apróra vágott kész húst is rádobom és összeforralom az egészet.

Pirítóssal tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Amikor a friss hír 25 éves

Napi videó:   Vigyázz, hol parkolsz

Napi fotó:  Hol állítsam fel a darut?

Tovább


Görög joghurt készítése

Milyen finom a görögök sűrű, már szinte kemény joghurtja. A tzaziki nélküle elképzelhetetlen, de egy kis mézzel isteni csemege. Nálunk sokáig nem lehetett kapni, csak az utóbbi időben kezdték el gyártani. Pedig roppant egyszerűen magunk is készíthetünk.

A görög joghurt nem mást, mint a besűrített normál joghurt. Béleljünk ki egy szűrőt egy sűrű szövésű kendővel. Tegyük egy tál vagy pohár fölé Öntsük a szövetre  joghurtot, és egy éjszakára rakjuk be a hűtőszekrénybe. másnapra kész a görög joghurt.

 

Tipp: ha édességként akarjuk mézzel enni, sokkal finomabb lesz, ha valamelyik aromásabb, fűszeresebb mézzel esszük. Igen érdekes ízkombinációt ad, ha valamilyen fűszermézzel, például kakukkfű mézzel keverjük el. Ha e mellé még egy kis propoliszt is belekeverünk, egy tökéletes egészségvédő nyalánkságunk lesz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A lávafotós

Napi videó:   Aki hülye, ne menjen a jégre

Napi fotó:  A pók csapdájában

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.