Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Savanyú vetrece

A vetrecét már 16. századi források is említik, mint egyfajta gulyást, illetve pörköltféle ételt. Mára a vetrece a tokány egy fajtája, egy Erdélyből származó savanyú étel, amit marhahúsból füstölt szalonna felhasználásával és tejföllel készítenek. Ez azért is érdekes, mert Erdélyben több helyen is jártunk, de a vetrecét egyik helyen sem ismerik. Bográcsban elkészítve az igazi. Párom a csömöri főzőversenyen savanyú vetrecét főzött. Ő így csinálja:

Recept főétel tokány meleg vetrece savanyú dödölle

Savanyú vetrece

Tovább


Zseniálisan egyszerű keksz

Kekszet a világon a legegyszerűbb dolog sütni, mégis a boltban vesszük meg a gyakran kétes minőségű rágcsálni valót. Pedig ugyanannyi pénzért többet és jobbat tudsz te is csinálni. Csak el kell szánnod magad. Ez a recept a család egyik kedvence.

 

 Egyszerű keksz

(60-80 nagyobb darab lesz belőle, attól függ mennyit esznek meg a fiúk nyersen a tésztából)

Hozzávalók:
500g liszt
200g margarin
250g cukor
2 egész tojás
1 sütőpor (20g)
1 vaníliás cukor (20g)

Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd hozzákeverem a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tojást. Ha nem áll össze, icipici tejet öntök hozzá, ne sokat, mert ragadni fog a tészta. Közepes keménységű tésztát kell kapnunk.

A tésztát kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval, vagy más teszőleges formával kivágjuk. Teflonos sütőlapon, sütőpapíron, (vagy kivajazott, lisztezett tepsiben,), előmelegített sütőben, 160fokon, kb. 15-20 perc alatt kisütjük.

Sütés után még teljesen puha, de mire kihűl, kikeményedik. Jól záródó fémdobozban sokáig frissen marad. De erre sok esélye nincs.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Hong Kong függőleges nyomortelepei

Napi videó:   Ha a hold helyén bolygó lenne

Napi fotó:  Találkozás a víz alatt

Macskaőrség:   Macskapalota

  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Gombás Cukkini

Gyorsan összedobható, könnyű, meleg vacsora.

Gombás Cukkini 

Hozzávalók:
1 közepes cukkini,
20 dkg gomba,
2-3 db lecsópaprika,
2 nagy fej hagyma,
1 db hámozott paradicsom
10 dkg bacon kockára vágva
só,
bors,
2 gerezd fokhagyma
kevés ” kentucky-csirkeszárny” fűszerkeverék,

Elkészítés:
A bacont zsírjára sütöm. Rádobom a hagymát, az összenyomott fokhagymát, és üvegesre párolom. Ráteszem a kockára vágott zöldségeket, megszórom sóval, borssal, kentucky fűszerkeverékkel. Megpárolom a keveréket, úgy hogy az összes levét elfőzöm.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:    Extrém módon élni

Napi videó:   Nézd meg a Hold másik oldalát

Napi fotó:  Erőgyakorlat

Macskaőrség:  Macskák, akik bírják a vizet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Fotószakács: Egy tökéletes fürjtojásos szendvics

Egy tökéletes recept lépésről lépésre:

Tovább


Banános rizs

Sokan nem kedvelik a túlérett banánt, pedig intenzív íze miatt ilyenkor a legjobb süteményekbe, krémekbe keverni. Ez a gyorsan és egyszerűen elkészíthető édesség egyaránt jó egy tartalmas leves mellé második fogásnak, vagy csak egyszerűen délutáni csemegézésre. Hidegen, melegen egyaránt jó, és nem lehet belőle annyit főzni, hogy a gyereke ne tűntessék el az egészet.

Banános rizs

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.