Ha már unod a hagyományos fasírtot, esetleg csak szeretnél valami újat kipróbálni, akkor ez a recept neked való.
Kifordított sütemény
Általában megszokhattuk, hogy egy süteményben benne van a gyümölcs. Vagy bele van szórva, vagy egy réteg töltelék rejtőzik a tésztában. Ez a recept egy kicsit kifordítja a süteményt, kívülre és alulra kerül a gyümölcs. Egyfajta Cobbler változatnak is tekinthető.
Kifordított sütemény
Túrós kalácslepény
Lepényt nem csak kenyértésztából lehet készíteni, hanem kalácstésztából is. így nem csak sós lepényekkel kísérletezhetünk, hanem édesekkel is. Ez a recept, egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető, és természetesen nagyon finom. Tökéletes arra, hogy ezzel kezdjük meg az édes lepények felfedezését.
Túrós kalácslepény
Gombás-sajtos mini csirkepite
Nagy rajongója vagyok a húsos pitéknek, a fűszeres, darált vagy aprított hústölteléknek, amelyet ropogósra sült tészta vesz körül. Készíthetjük nagy tortaformában is, de sokkal látványosabbá tehetjük a fogást, ha egyszemélyes adagokat készítünk. Egy tartalmas leves mellé tökéletes második fogás. Hidegen-melegen egyaránt ízletes. Kínálhatjuk salátával is, de én önmagában szeretm a legjobban.
Gombás-sajtos mini csirkepite
Hutai finomfalatok
Zemplén vidéki recept, amelyhez nekem egy Eger környéki vendéglőben volt szerencsém. Igazi ízbomba, vadhúsból a legfinomabb, de ha nincs, marhából is kiváló. Szerencsére a szakács örömmel megosztotta a receptet.
Hutai finomfalatok