Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Padlizsános csirke

Egyszerű görög stílusú recept. Nyáron megkönnyíti az életünket, mert a melegben csak pár percet kell a tűzhely mellett tölteni. De amikor padlizsán kapható, bármikor elkészíthető remek fogás.Recept főétel melegétel húsétel csirke padlizsán

Padlizsános csirke

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé
50 dkg padlizsán
15 dkg császárhús
2 nagy fej hagyma
1 csomag gyros fűszerkeverék
kevés olaj
kevés zsiradék

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A fűszerkeveréket elkeverjük néhány kanál olajban, és 15 percre félre rakjuk.
A szalonnát, a hagymát és a padlizsánt kockacukor méretű darabokra vágjuk. A császárhús zsírjára sütjük, ha kevés a zsiradék, pótoljuk. A szalonnakockákat kivesszük és félretesszük. A hússzeleteket mindkét oldalukon gyorsan megkapatjuk. Visszarakjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és a padlizsánt, és addig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Nők rabláncon  
Macskaőrség:  Macskamentők a legmagasabb fákon  
Napi videó:  
Őrült káosz a kikötőben  
Napi fotó:
Ezt nehéz megmagyarázni

Tovább


Málna-krémleves hidegen készítve

Ki akar ilyen kánikulában a tűzhely mellett állni?

Tombol a kánikula, de ebéd kellene. Próbálunk a lakás hűvösébe menekülni, de ha főzünk, azzal a lakást melegítjük. A meleg miatt mozogni sincs az embernek kedve. Ilyenkor igazán fontos szempont a receptnél a gyors elkészítés. Ha ráadásul kiderül, hogy főzésre sincs szükség, az étel abszolút befutó.

Ez egy főzés nélkül készíthető gyümölcsleves. Pár perc alatt kikeverhető, és ha minden alapanyagot a hűtőben tároltunk, azonnal hidegen tálalható. Hogy még hidegebb legyen, nyugodtan rakhatunk bele jégkockát, ha tányérban tálaljuk fagyasztott gyümölcsöt is rakhatunk bele.

De egy ilyen jéghideg levest nem kell feltétlen tányérban felszolgálni. Töltsd egy bögrébe, s szívószállal szopogasd el az árnyékban.

recept hidegétel leves gyümölcs málna

Málna-krémleves hidegen készítve

Tovább


Pácolt vaddisznó-ragu erdei gombával

Nincs vele sok munka, de egy hétvége, amíg elkészül. Ettől lesz tökéletes.

Imádom a vadat: sovány, íz-gazdag, egészséges hús. Porhanyós, zamatos falatok. Ez egy igaz lassú recept. Lassú, bár nincs vele sok munka, de meg kell adni neki az időt, hogy dolgozzon a pác. Péntek este a páclé elkészítése, szombaton pácolás, vasárnap főzés. Tűzhelyen se rossz, de az igazi bográcsban.

recept főétel húsétel melegétel vad vaddisznó gomba erdei páclé

Pácolt vaddisznó-ragu erdei gombával

Tovább


Csirkés leveles-táska

Nagy kedvenceim a sós sült tészták, mindenféle hússal vagy zöldséggel töltött táskák, tésztazsebek. Legyen az kelt tésztába, leveles tésztába, vagy akár réteslapba csomagolva, az egyszerű vagy éppen rafinált fűszeres töltelék mennyei második fogás egy tartalmas leves után, de remek önálló vacsora is lehet. Ez az recept az egyik legegyszerűbb, mégis az egyik legnagyobb sikerű a családban. Hidegen-melegen egyaránt isteni.recept főétel melegétel hidegétel tészta levelestészta csirka

Csirkés leveles-táska

Tovább


Csokiöntet

A boltban túl drága, pár perc alatt finomabbat készítesz.

Azt hiszem, nem vagyok azzal egyedül, hogy imádom a csoki-öntetet. meglocsolhatunk vele fagylaltot, gyümölcskelyhet, piskótát, süteményeket. Mindegy, csak csorduljon lágyan a szinte fekete sűrű krém. A boltban elég drága, ha utána számolunk, az elfogadható minőségűek háromezer forintos kilós árnál kezdődnek. De felesleges vásárolni, szó szerint pillanatok alatt finomabbat készíthetsz.

Csokiöntetrecept sütemény öntet csoki

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.