Egyszerű görög stílusú recept. Nyáron megkönnyíti az életünket, mert a melegben csak pár percet kell a tűzhely mellett tölteni. De amikor padlizsán kapható, bármikor elkészíthető remek fogás.
Padlizsános csirke
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell-filé
50 dkg padlizsán
15 dkg császárhús
2 nagy fej hagyma
1 csomag gyros fűszerkeverék
kevés olaj
kevés zsiradék
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A fűszerkeveréket elkeverjük néhány kanál olajban, és 15 percre félre rakjuk.
A szalonnát, a hagymát és a padlizsánt kockacukor méretű darabokra vágjuk. A császárhús zsírjára sütjük, ha kevés a zsiradék, pótoljuk. A szalonnakockákat kivesszük és félretesszük. A hússzeleteket mindkét oldalukon gyorsan megkapatjuk. Visszarakjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és a padlizsánt, és addig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Nők rabláncon
Macskaőrség: Macskamentők a legmagasabb fákon
Napi videó: Őrült káosz a kikötőben
Napi fotó: Ezt nehéz megmagyarázni