Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Chorizo kolbászos csirke

Megkedveltem a spanyol Chorizot, ez a kellemes füstölt szárazkolbászt. Nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz, de arányaiban és fűszerezésében némileg eltér attól. Néhány éve lehet nálunk is kapni, de a boltokban (ahogy a magyar kolbászok esetében is) csak nagyüzemi készítmények érhetőek el. A különbség pont ugyanakkora, mint a magyar háztáji kolbászok, és a boltban kaphatóak között. Spanyol nyaralás közben érdemes megkeresni a kis árusokat, apró hentesüzleteket, megkóstolni, majd bespájzolni az igazi Chorizoból.recept melegétel főétel húsétel csirke chorizo kolbász gomba

Chorizo kolbászos csirke

Tovább


Serpenyős krumplis csirke

Az egyszerűség varázsa.

Mostanság sokkal elfoglaltabb vagyok, ezért előny élveznek nálam azok az ételek, amelyeket gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni. Egy időhiányos napon támadt ez az ötletem is, a cél továbbra is az egyszerűség volt, de nem mondtam le a finom íztől sem.

Serpenyős krumplis csirkerecept melegétel főétel húsétel serpenyős csirke krumpli tejföl

Tovább


Zöldséges-csirkés újkrumpli

Olyan rövid az a néhány hét, amikor igazán zsenge újkrumplit lehet kapni, ki is kell használni ezt az időszakot. Ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető egytálételt a mustáros pác teszi különlegessé. Pár a pác az elején csak a húst borítja, párolás közben szép lassan belepi a zöldségeket is. recept főétel melegétel húsétel egytálétel újkrumpli csirke gomba répa mustár pác

Zöldséges-csirkés újkrumpli

Tovább


Tavaszi tepsis csirkemell

Végre itt az újkrumpli, a nyár közeledésének első biztos jele. A legjobb alapanyag egy jóféle tepsis egytálételhez. Egy kis csirkehús, egy kis zöldhagyma, egy kis fűszer, és pillanatok alatt elkészül az isteni vacsora.Recept főétel melegétel húsétel csirkemell új krumpli tepsi

Tavaszi tepsis csirkemell

Tovább


Rakott sonkás csirke

Ha te is rendesen bevásároltál sonkából, akkor biztos maradt az ünnepről. Ennek a sonkának a felhasználásához adok egy zseniális receptet. Közel negyven éve ez családi kedvenc, és a húsvét elmaradhatatlan epizódja. A hagyományos sonka-sajt kombó már elcsépelt, de ez valami egészen különleges. A hús a sonka és a sajt egymás levében párolódik egy órán át. A sonka lágy ízt nyer a sajttól, a sajt átveszi a füstölt sonka erős, karakteres aromáit, a csirkébe pedig beleivódik mindkettő zamata. A sajt lágyan megolvadva mindent beburkol és összeragaszt. Mindezek megkoronázására egy mennyei szaft gyűlik össze a tál alján.recept melegétel főétel húsétel csirke mell sonka sajt

Rakott sonkás csirke

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.