Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kolbászból fasírt

Egy nagyobb adag sütőkolbászt fettem nemrégiben a hentesemnél, amit több résre bontva lefagyasztottam. Hétvégén elővettük az egyik csomagot, de nem volt kedvem egyszerűen sült kolbászt enni, ezért játszadoztam egy kicsit.

 Kolbászból fasírt

Hozzávalók:

1kg sütőkolbász

2db zsömle

1 közepes hagyma

4db tojás

bacon

 

Elkészítés:

A tojásból keménytojást főztem, a kolbászt kibontottam a bőréből, és egy tálba tettem. Apróra vágtam a hagymát, tejbe áztattam a zsemlét, és alaposan összegyúrtam a kolbászhússal.

Kikentem zsírral egy cseréptálat, a hús feléből egy téglalapot formáltam.

Ráfektettem a tojásokat.

Ráborítottam a maradék húst, megformáztam, beborítottam baconnal.

200 celsius fokon egy órán át sütöttem.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A legnagyobb virág

Napi videó:   Vetkőztető alkalmazás iPhone-ra

Napi fotó:  Luke Skywalker posztolt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Vinetta, a padlizsán krém

Ez a padlizsán legfinomabb formája. Sokféle recept létezik rá, mivel izlés szerint készíthető, ezért sok háznál ugyanaz a recept más és más.

hidegkonyha előétel krém Vinetta padlizsánkrém

Ez egy nagyon finom padlizsán krém, melyet régóta készítek. Az ismerősök és barátok szerint nálunk ették a legfinomabbat. Sokan kérték már a receptjét, de én mindig a kóstolás módszerét használom, hogy igazán finom legyen. Eddig nem voltak pontos mennyiségek. Ma készítés közben méricskéltem, számoltam, hogy le tudjam írni a pontos receptet. Ezért kicsit furcsák a mennyiségek, de azt én általam megszokott ízt kapjátok. De ajánlom mindenkinek, hogy bátran kísérletezzen a mennyiségekkel.

Vinetta - padlizsánkrém

Hozzávalók:

85 dkg sült, hámozott padlizsán

1kávéskanál őrölt feketebors,

5 kávéskanál só,

3 evőkanál mustár,

6 evőkanál majonéz,

kb. 5 gramm fokhagyma (2-4 gerezd),

egy nagy fej (13 dkg) apróra vágott vöröshagyma.

Készítés:

A feladat innentől egyszerű: az egészet homogénre kikeverjük, és pirítóssal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Miért lopják a Porsche lámpákat

Napi videó:   Kicsit durva medencés buli

Napi fotó:  Nyomok utánad

hidegkonyha előétel krém Vinetta padlizsánkrém

Tovább


A mai menü, hogy ne felejtsd: Halloween van

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Amikor nem amatőrök faragják a tököt.

Napi videó:   Ez mekkora barom

Napi fotó:  Egy igazán profi lufihajtogató

(via iif)

Tovább


Diákkenyér

Egy édesség amit sokan csak összel-télen készítenek, pedig egész évben nagy sikere lehet. Finom, könnyű, és egyszerű készíteni.

Diák kenyér (kevert sütemény)

Hozzávalók:  (22x38-as tepsihez való mennyiség):

3 db egész tojás

20 dkg porcukor

4 evőkanál méz

25 dkg liszt

12 g sütőpor

1 teáskanál őrölt fahéj

10-15 dkg, hosszúra vágott dió

2 db nagyobb, hámozott, durván reszelt alma

 

Elkészítés (kb. 20 perc):

A 3 egész tojást habosra keverem a cukorral és a mézzel. Hozzáteszem a fahéjat, és a sütőporral elkevert lisztet. A végén a hosszúra vágott diót, és a reszelt almát is belekeverem. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm.

Előmelegített sütőben, légkeveréssel, 180o-on, 20 perc alatt készre sütöm.

Ha kibírjuk, csak hidegen szeleteljük…

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Az őrültek autóversenye

Napi videó:   Így is lehet lapozni...

Napi fotó:  Azt hiszem, nekem nem menne...

Tovább


Kakukkfüves magyaros gombaleves

Egy hagyományos, már-már unalmasnak számító gombalevest is fel lehet dobni extra hozzávalókkal, különleges fűszerezéssel.  Párom kakukkfüves magyaros gombalevese már csaknem egytálétel, és elképesztően finom.

Kakukkfüves magyaros gombaleves

Hozzávalók:

Barna csiperke gomba

pulykamell, vagy csirkemell, vagy sertéscomb kockára vágva

sárgarépa, fehérrépa

hagyma, olaj

Fűszerezés: só, bors, pirospaprika, kakukkfű, gulyáskrém, vegeta ételízesítő

Galuskához: tojás, só, liszt, porrátört kakukkfű

fokhagymás, paprikás rántás

Elkészítés:

A hagymát apróra vágva olajon üvegesre párolom, pirospaprikával megszórom, ráteszem a húst, átforgatom, míg kifehéredik. Fűszerezem, felöntöm vízzel, forrás után a kockára vágott zöldségeket is beleteszem, majd később a gombát is. Amikor minden megfőtt, beleszaggatom a galuskát, majd kevés fokhagymás, paprikás rántással készre főzőm.

Tálaláskor megszórom petrezselyemzölddel. Kínálhatok hozzá tejfelt, csípős paprikát is.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Hihetetlen kilátás a tengerre

Napi videó:   A szabadfutók is esnek nagyokat

Napi fotó:  Furcsa asszisztálás

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.