Egy étel megjelenését a tökéletességig lehet fokozni.
Amikor a megrendelő a torta. A török cukrásznő, Tuba Geckil mesterművei.
A baklava számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A törökök, arabok, görögök, örmények, bolgárok, szerbek egyaránt saját hagyományos édességeik között tartják számon. Rétestészta alapú édesség, amit dióval vagy pisztáciával töltenek meg és cukorral vagy mézzel ízesítenek.
Imádom ezt a keleti édességet, de most a fiam kedvence készült el, az igazi fúziós konyhának tekinthető recept.
Csokis-diós baklava
A 26 éves olaszországi cukrász, Matteo Stucchi remekművei.
Telepíts egy kaptárt. Környezeti szempontból hasznos, mert beporozza a virágokat, és lesz egy nagy adag mézed is.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Ráismersz fiatalon?
Macskaőrség: Macska és gyerek
Napi videó: Téli sofőrkirályok
Napi fotó: Két világ határán
(via youtube)