A konyhában hol a citrom levére van szükségünk, hol a citrom héjára. Amikor a sütibe belereszeljük a héját, még csak-csak felhasználjuk gyorsan a levet, de sok citrom héja lesz kidobva, mert éppen nincs szükség rá. Pedig egyszerűen megmenthetjük ezt a fenséges fűszert.

Mielőtt kifacsarnánk a citrom levét, mossuk le  alaposan a héját, hogy eltávolítsuk róla a tartósítószert. Töröljük szárazra, majd egy aprólyukú reszelőn reszeljük le a legfelső sárga réteget. Ezután már nyugodtan felvághatjuk és kifacsarhatjuk a levét.

A lereszelt héjat háromféleképpen tárolhatjuk hosszú távon. A legegyszerűbb megoldás a fagyasztás. Tegyük apró, jól záródó dobozkába, vagy csak egyszerűen fóliába tekerjük bele, és rakjuk be a fagyasztóba. Hetekig eláll. A másik megoldás, hogy egy jól záródó dobozba kétszeres mennyiségű cukorral elkeverve tesszük el a hűtőbe. A harmadik megoldás, hogy megszárítjuk, és egy jól záródó dobozban tároljuk felhasználásig.

Ugyanígy járhatunk el a narancs héjával is.

Én általában a fagyasztást részesítem előnyben, mert az a legegyszerűbb.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A legcsodálatosabb elhagyott szálló

Napi videó:   Igy kell dinnyét ennie egy babának

Napi fotó:  Rosszul sikerült mosás

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...