Kemencében az igazi, de sütőben is kitűnő lesz.

Bárki is találta ki, hogy virslit húzzon a kiflibe, annak sikerült megalkotnia az emberiség egyik kedvenc ételét. Nem csak a gyorséttermek kedvelt fogása, de a street food, alapköve, és a kerti sütögetések gyakori vendége is. De nem csak hagyományos módon készíthető, sokkal izgalmasabb, ha a virsli már benne sül a kifliben.

 

Sült hotdog

 

Hozzávalók

55 dkg finomliszt

4 dl tej

4 dkg élesztő

2 mk. só

kevés cukor

5 pár virsli

Elkészítés:

A tejben kevés cukorral meg megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és sóval tésztát gyúrunk belőle. A tésztát kb. fél centiméteres vastagságura nyújtjuk. Olyan széles csíkot vágunk belőle, amely két centiméterrel hosszabb, mint a virsli.

A virslit már jóval korábban vegyük ki a hűtőből, vagy mikróban kicsit melegítsük át. Fontos, hogy a virsli szobahőmérsékletű legyen, különben hidegen belülről lassítja a tészta kelését.

Tegyünk egy virslit a tészta szélére, tekerjük be vele, ha körbe ért, egy késsel vagy körvágóval úgy vágjuk el a tésztát, hogy legyen egy centis átfedés. Nedvesítsük be a tésztát, ahol a két vége összeér, így könnyebben összetapad. A két végén csípjük össze a tésztát.

Tegyük egymás mellé sütőlapra, spricceljük be vízzel, és szórjuk meg szezámmaggal. Ha a kétszeresére kelt, ha van, kemencében, vagy  180 fokos sütőben világos barnára sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Menekülés a vulkán elől

Macskaőrség:  Váratlan jövevény

Napi videó:   Az ott apa!

Napi fotó:  Potyautas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...