Beköszöntöttek az első hűvös őszi napok, újra eljött a forró krémlevesek ideje. Az ősz mindent kínál hozzá: sütőtök, cukkíni,fokhagyma , hagyma, póréhagyma. Mindegyikből remek leves főzhető. Ez a recept az átlagoshoz képest intenzívebb ízű, a cukkinit megfejeljük egy masszív fokhagyma ízzel, a sonkától kap egy kis füstös aromát, és az egészre a koronát a cheddar sajtgombócok teszik fel. 

Sonkás-fokhagymás cukkini leves cheddar gombócokkal

 

Hozzávalók:
60-70dkg cukkini
1 nagy fej hagyma
4-5 nagy gerezd fokhagyma
20 dkg zsírosabb sonka vagy kolozsvári szalonna
10 dkg natúr sajtkrém
2dl tejszín
húsleves (vagy húsleveskocka és víz)
bors
szerecsendió

Elkészítés:
A sonkát zsírjára sütöm, a pörcöt kiszedem, félrerakom. Ha túl sok a zsír, leöntök belőle. A hagymát felkockázom, a zsíron megdinsztelem, majd a fokhagymát is rányomom.
Ráteszem a kockára vágott cukkinit, kicsit párolom, majd felöntöm annyi húslevessel, amennyi ellepi. Felforralom, borssal, szerecsendióval ízesítem, és puhára főzöm.

Belekerül a sajtkrém is. Botmixerrel krémesre turmixolom. A recept szerint cheddar sajtgombócokat készítek, és belefőzöm a levesbe. Végül felforralom 2 dl tejszínnel.

Tálaláskor a húsos szalonna pörcével szórom meg.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Mesebeli házikó 
Macskaőrség: Vörös méregzsák 
Napi videó:  
Ausztrália legnagyobb és legveszélyesebb hullámai
Napi fotó: Krokodil-kalács