A keserű- a tej-, és a fehér csokoládé után új fajta született.
A zürichi székhelyű Barry Callebaut kakaó- és csokoládékészítő cég szeptember 5-én bejelentette Sanghaiban bejelentette, hogy kifejlesztettek egy új típusú csokoládét. 80 évvel a fehér csokoládé elfogadása után, a keserű- és a tejcsokoládé mellé egy negyedik hivatalos kategóriát alkottak meg: a rubin csokoládét.
Nem kell semmiféle gonosz festékpraktikára gyanakodni, nem használtak semmilyen aromát vagy színezéket. Ez az új csokoládé rubin kakaóbabból készül, amelynek színe és íze is eltér a hagyományostól. Jellegzetesen vörös színű, és intenzív bogyósgyümölcs ízű.
A csokoládé kifejlesztése évekig tartott a brémai Jacobs egyetem közreműködésével.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Vesd magad a mélybe
Macskaőrség: Játék a cicával
Napi videó: Szélmérés a hurrikánban
Napi fotó: Felpakolt könyvek