A legegyszerűbb krémsajt recept

Krémsajtot roppant egyszerű csinálni, nem kell hozzá semmilyen ügyesség, csak egy kis vállalkozó szellem.  A legegyszerűbb recept a következő:

Krémsajt

Hozzávalók:

2 nagy doboz joghurt

2 nagy doboz kefir

Béleljünk ki egy nagyobb tésztaszűrőt egy sűrű szövésű kendővel. Én erre szimpla konyharuhát használok. Tegyük egy nagyobb tálba. Öntsük a szövetre  joghurtot és a kefirt. Keverjük össze. A kendő maradékával fedjük le a keveréket és rakjuk be a hűtőszekrénybe.

A szűrő lyukain szép lassan kicsöpög az összes a savó. Ha folyékonyabb sajtot akarunk, elég neki egy fél nap állás, de ha keményebbre vágyunk, amely már csaknem olyan kemény, mint a feta sajt, akkor legalább egy napig hagyjuk a hűtőben.

Öntsük ki egy tálba, és kész a savanykás sajt.

Ha egy napi hagyjuk, kb. fél kilogramm sajtot kapunk. Ezt lehet izesíteni, főzésnél felhasználni, de kenyérre kenve is tökéletes uzsonna.

A visszamaradó savót is fel tudjuk használni, de erről majd később.

Ha édesebbre vágyunk, akkor az elején keverjünk hozzá ugyanakkora ahányad tejfölt is.

Ttipp: praktikus a szövetet azonnal átöblíteni, és kirakni száradni, csak utána berakni a mosásba, különben minden savós lesz körülötte, és megbüdösödik.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Az írott történelem leggyilkosabb áradása

Napi videó:   A valaha épült legkirályabb vizijárgány

Napi fotó:  Ahogy nem akarsz egy épületben közlekedni

Tovább


Ez a csésze kávé bearanyozza az egész napodat


Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Csakazértis

Napi videó:   Vigyázz az excsajokkal az esküvőd napján

Napi fotó:  Erre van szükség

(via iif)

Tovább


Ügyes

De azért ne gyakorold otthon, mert kivágnak:

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Extrém óvszerek

Napi videó:   Ne feledd, hol a medence üvegfala

Napi fotó:  Hogy ne fázzon a füled

(via iif)

Tovább


Padlizsánt a fagyasztóba

Imádom a padlizsánkrémet, vagy ahogy sokan ismerik vinettát. De a remek krémet nem csak szezonban ehetjük, mert a padlizsánt egy egyszerű módszerrel tárolhatjuk.

Kezdjük el hagyományosan a padlizsánkrémet készíteni.  Mossuk meg a padlizsánokat, béleljünk ki alufóliával egy tepsit, és egymás mellé helyezzük bele a gyümölcsöket,és szurkáljuk meg azokat, különben bombasztikus élményben lesz részünk.

Padlizsánok sütésre várva

180 fokos sütőben kb. egy órán át sütjük. Ne felejtsük el negyedóránként egy negyeddel elforgatni. Ha megsült szedjük ki egy tálba, és várjuk meg, amíg kihűl.

A megsült padlizsánok

Kihűlés után egyszerűen húzzuk le a héját és a csutkáját. Pépesítsük, és töltsük műanyag dobozokba. A dobozokat egyszerűen rakjuk a fagyasztóba. Hosszú ideig gond nélkül tárolható. Felolvasztás után némi vizet enged, ezt nyugodtan keverjük vissza bele. Innentől ugyanúgy folytathatjuk a receptet.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Öngyógyulás és placebo

Napi videó:   Lufi a sütiben átverés

Napi fotó:  A halál almacsutkája

Tovább


Reggeli placebo

Sokan egy csésze kávéval indítjuk a napot Ettől ébredünk fel reggelente, legalábbis ezt feltételezzük. Az alapjaiban igaz, de egy új vizsgálat szerint ez inkább az elvárásunkon múlik.

Amikor a Kelet-Londoni Egyetem kutatói a vizsgálatba bevont önkénteseknek azt hazudták, hogy reggeli - valójában koffeinmentes - kávéjukban volt koffein, akkor azt figyelték meg, hogy az alanyok hangulata és teljesítménye jelentősen javult. Néhányan még annál is jobban teljesítettek a koffeinmentesnek hazudott kávé után, mint azok, akik valódi koffeinnel itták reggeli italukat és így is tudták.

Tesztsorozatukat úgy tervezték meg a kutatók, hogy az mérje a résztvevők mentális teljesítőképességét, reakcióidejét és hangulatát. A vizsgálatba nyolcvannyolc 18 és 47 év közötti - saját bevallása szerint - kávéimádót vontak be, akik naponta legalább két csészével vesznek magukhoz a fekete nedűből.

A koffein valóban élénkítőszer, amely az agyban fejti ki hatását, segít az álmosság és fáradtság leküzdésében. Az eredmények azonban arra utalnak, hogy a kávé élénkítő, "feldobó" hatását legalábbis részben a koffein erejével szembeni pozitív elvárásunk okozza. Ez a várakozás olyan erős, hogy még akkor is hat, amikor maga a hatóanyag nincs is jelen.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Fantom piramis

Napi videó:   Furcsán sikerült repülés teszt

Napi fotó:  Híd a hajóknak Hollandiában

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.