Ezt a hihetetlenül egyszerű receptet egy barátomtól kaptam, aki élt már néhány helyen a világban, és nem tudom hol ragadt rá: talán Kolumbiában, vagy Albániában? Nem hiszem hogy létezhet ennél egyszerűbb recept. Csak egyetlen hozzávalója van, és csak egyetlen dolgot kell vele csinálni.

Tejkaramella-krém

 

Hozzávalók:
1 konzervdoboz sűrített tej

Elkészítés:
A zárt, címkéjétől megfosztott dobozt annyi vízben, amennyi bőven ellepi, felteszem „főni”. A forrástól számított két órán át hagyom csendesen bugyogni a takarékra állított tűzhelyen. Csak kihűlés után nyitom fel. Felbontás után a fehér, sűrű tej helyett egy világosbarna, pudingnál sűrűbb állagú, jól kenhető krémet találok a dobozban. A kész tejkaramella alkalmas süteménybe, de egyszerűen sűrű öntetként is használható. Nagyon édes, és rengeteg benne a kalória.

Már sosem fogom megtudni, honnan van ez a recept. Január másodikán tragikus hirtelenségel távozott el közülünk Dragon Gyuri barátom. Még aznap, az ő emlékére készítettem el először.  Ez már számomra az ő receptje lesz.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: Magányos házak a hóban

Macskaőrség: Mi a különbség macskák és kutyák között?

Napi videó: DJ-pult az albumborítón

Toochee-fotó: Átúszunk a folyón

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...