Már önmagának ellentmond, hogy befőtt és hideg, de a módszer működik és eszméletlenül finom végeredményt kapunk. Mivel a gyümölcs nem kap hőkezelést, nem változik az íze, és felbontás után is olyan, mintha friss gyümölcsöt ennék.

A módszer kicsit időigényesebb, de nagyon egyszerű. Érdemes kipróbálni.

 

 

Hozzávalók:

meggy

cukor

szalicil (esetleg Natrium-benzoát)

Elkészítés:

A gondosan kiválogatott és leszárazott meggyet még alaposabban megmossuk, és kifejtjük a magját. Ahány kiló fejtett gyümölcsünk van, annyiszor 25 dkg cukorral összekeverjük, és beleszórunk szalicilt, kilónként fél mokkáskanálnyit. Jól összekeverjük, és 1 napig letakarva állni hagyjuk. Néha, amikor eszünkbe jut, átkeverjük, hogy az aljára lerakódott cukrot felkeverjük. Másnapra már nem lesz benne cukor az alján, mert elolvad.

Ekkor üvegekbe töltjük, nem kell, hogy ússzon a lében, mint a bolti meggybefőtteknél. Kicsit meg lehet tömni az üveget, de a lé azért lepje el a meggyet. (Ekkor én szoktam még a tetejére késhegynyi szalicilt rakni.) A kupakot rátesszük az üvegre, jól rászorítjuk, és mehet a helyére, nem kell főzni!

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  A kék sómezők

Macskaőrség:  Kíváncsi macska

Napi videó:   Mond mama!

Napi fotó:  Google Street View az Ayers Rocknál.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...