Az étel két szempontból is különleges. Egyrészt a hús se nem fő, se nem sül, hanem a hagyma gőzében megpárolódik. Másrészt a hagyma is különleges ízt kap: párolódik, mégis egy kicsit sül, egy kicsit karamellizálódik, egészen különleges aromája lesz. Egy igazán fenséges páros.
Pontos mennyiséget nem lehet a recepthez megadni, mert sokat befolyásol a tál mérete. A lényeg: a rengeteg, rengeteg, rengeteg hagyma. Ne aggódjunk, a főzés alatt ahagyma a negyedére esik össze.
Hagymába temetett marha
Hozzávalók:
marhahús,
fokhagyma,
vöröshagyma,
só,
bors,
kevés zsiradék,
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. a fokhagymát és a hagymmát felkarikázzuk.
A mázas cseréptálat vagy öntött vas edényt kikenjük a zsírral. Lerakunk az aljára egy réteg hagymát, olyan vastagon, hogy ne látszódjon az edény alja.
Ráfektetjük a hússzeleteket, megszórjuk fokhagymával.
Mmajd újra egy réteg hagyma, olyan vastagon, hogy ne látszódjon a hús. Így váltogatjuk, amíg elfog a hús. Jó vastagon betakarjuk hagymával, akár fel is tölthetjük vele az edényt.
Közepesen meleg sütőben 2,5-3 órát sütjük. Kruplipürével tálaljuk, először letesszük a hússzeleteket, majd vastagon letakarjuk hagymával.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Napi videó: Különleges hangszer
Toochee-fotó: Egy normális világban így lenne