Kívül sült hús, belül ropogós zöldség, és fenséges ízek.
Szeretem az olyan fogásokat, amely mintha többféleképpen készültek volna el. Ez a göngyölt marha kívülről finoman megsül, belülről szinte csak párolódik, a zöldségek ropogósak maradnak benne. És mindezek mellé egy íz orgia.
Göngyölt marhaszelet
Hozzávalók:
8 nagy szelet marhahús
10 dkg füstölt, főtt sonka
csemege uborka
zöld hagyma
só
bors
kevés zsiradék
Elkészítés:
A hússzeleteket enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A sonkát csemege uborkát felcsíkozzuk, a zöld hagymát akkora darabokra vágjuk, mint a hússzelet szélessége.
A hússzelet szélére rátesszük a sonkából, uborkából, és hagymából 1-2 darabot. Szorosan feltekerjük, hústűvel megtűzzük. Serpenyőben kevés zsiradékon mind a négy oldalán megsütöm.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee: A titokzatos sivatagi üveg
Macskaőrség: Radamenes, a macska-nővérke
Napi videó: Ablaktisztítók Dubaiban