Ha valamilyen személyesebb ajándékban gondolkodunk, és nem áll távol tőlünk egy kis kézműves munka, érdemes gasztro-ajándékokkal is kisérletezni. Nem igényel feltétlenül nagy hozzáértést, a mennyiséget és az árát széles skálán be lehet lőni.  Egy csinos üveg, esetleg valami egyéni díszítés, az ízléses tálalás igazán személyessé teheti.

ínyenc Camembert

Hozzávalók:
camembert sajt,
vöröshagyma,
paprikakrém,
olivaolaj,

Elkészítés:
A hagymát megpucolom,  vékonyan felkarikázom. Hozzáadok ízlés szerinti mennyiségű és erősségű paprikakrémet (pl. Erős Pistát, még inkább hasonló házi krémet). Alaposan összekeverem, hogy a hagymát beszínezze  a paprika. A camembert felkockázom, de akár egyben is fel lehet használni. Az üvegbe lerakok egy réteg hagymát, rá egy réteg sajtot, majd így folytatom, amíg el nem fogy, vagy meg nem telik az üveg. Érdemes minél szorosabban pakolni.  Amikor elkészült, felöntöm oliva olajjal. Az olajat lecsöpögtetve kitűnő előétel,  svédasztalon is jól mutat. De a legjobb este az üveggel és egy villával leülni a tévé elé.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: Akkor és most: 10 évvel a szökőár után

Macskaőrség: Amikor a tigris is megfutamodik

Napi videó: Sielés a hasadékban

Toochee-fotó: Közös fotó

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...