Nem kínai fogás, de egy-két trükköt átvettünk.

Nem éppen hétköznapi fogás az édes-ropogós pecsenye, a receptet egy amerikai barátomtól tanultam. Az ízek több konyha hatását is mutatják. Friss, enyhén vagy erősebben csípős csirkemell, a zöldek frissessége, és a méz édessége. Különlegesen finom kombináció. Frissen kell készülnie és azonnal tálalni. 

Édes-ropogós pecsenye

 

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell

2 nagy zöld, savanykás, kemény, alma

10 dkg nyers uborka

1-2 evőkanál méz

fél marék dióbél

kevés zsiradék

só, bor, csilipor, paprikakrém

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, borsozom, megszórom a csilipaprikával, annyi paprikakrémmel összedolgozom, hogy a hús pirosas szint kapjon.

Az almát csumáját kivágom héjastul vékony cikkekre vágom. Az uborkát gyufaszálra vágom.

A serpenyőt felforrósítom, a kevés zsiradékon megpirítom a csirkemellett. Addig sütöm, hogy szép kérge legyen. Hozzádobom az almát, az uborkát, a diót, és a mézet. Óvatosan átforgatom, hogy a méz mindenhol bevonja, és kissé 2-3 perc múlva forrón, krumplifánkkal tálalom. 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  London utcáin 1876-1877

Macskaőrség:  Nemezelt macskabarlang

Napi videó:  Lépegető csontkeverő

Napi fotó:  Gyanakvás

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...