Palacsintához hasonló egyszerű lepény, különlegessége, hogy a tésztába egyben kerül a dió.

 

Diós lepény

Hozzávalók:

40 dkg finomliszt

15 dkg darált dió

10 dkg vaj

6,5 dl tej

2 tojás

1 csomag sütőpor

2 evőkanál kristálycukor

csipetnyi só

  

Elkészítés:

A lisztet elkeverem a sütőporral és a csipetnyi sóval. Megolvasztom a vajat, majd a langyos tejjel hozzáöntöm a lisztes keverékhez. Ezután beleütöm a tojásokat. Csomómentesre keverem a tésztát, majd hozzáadom a darált diót. 10 percig állni hagyom.

Olajjal kikenem a serpenyőt, jó forróra hevítem. Egy merőkanálnyit beleöntök, hagyom kicsit szétterjedni, majd fél dióbeleket nyomok bele. A mikor megsült az alja, megfordítom, és a másik oldalát is megsütőm. Fahéjas cukorral tálalom.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Buborék-házak
Macskaőrség:  Igazi Garfield
Napi videó:   Frizbi és vízsugárhajtás
Napi fotó:  Csókot neki

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...