Mozi ihlette sütemények

Fernanda Abarca a Dreamworks stúdió animációs részlegének egyik tehetséges animátora. Amikor ő muffint készít, az nem egy egyszerű sütemény. A figurák fondanból készültek, és egy két nagyobb kívételével ehetőek, mert azokba került egy merevítő drótváz.

Tovább


Szezámmagos túrós pogácsa

Tökéletessége egyszerűségében rejlik. Fogyókúrázóknak nem ajánlom, mert igazi kalóriabomba.

Szezámmagos túrós pogácsa

Tovább


Diós almatorta

Ez a recept kicsit több mint egy egyszerű almatorta. Átmenet a magyar és az amerikai pite között, a töltelék állaga teltebb, gazdagabb ízekben, és mindezek ellenére nem bonyolult az elkészítése.

Diós almatorta

Hozzávalók:

Tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg cukor
12,5 dkg margarin
1 tojás
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál reszelt citromhéj

Töltelékhez:
1 kg tisztított reszelt alma
5 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl víz

zsír
zsemlemorzsa
méz

Elkészítés:
A tésztához valókat összedolgozzuk. Az almát a cukorral, a fahéjjal, és a víz felével megpároljuk. A pudingport elkeverjük a maradék vízzel. A tésztát kinyújtjuk, és egy zsírozott sütőtálba terítjük, belenyomkodjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával. A pudingot elkeverjük a párolt almával, és a tésztára terítjük. A tetejét megszórjuk tört dióval, és kissé belenyomkodjuk az almába. A tetejét megcsorgatjuk mézzel. Kis lángon kb. 20 percig sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:    A Fehér-templom

Napi videó:   Ha jön a cápa

Napi fotó:  Utolsó nyárvégi napozás

Macskaőrség:  Milo és Csontásó

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kombe

A nyáron kicsit elhanyagoltam a kenyérsütéssel foglalkozó sorozatomat, de ebben a melegben ki akar sütögetni. Most hogy itt az ősz, folytatódjék a sorozat, de a változatosság kedvéért nem egy hagyományos kenyérrecept jön, hanem egy izgalmas töltött kenyér, a kontinens dél-keleti sarkából.

A Kombe egy török eredetű hajtogatott tésztaféle, egyfajta töltött kenyér. A világon egyre jobban elterjed, ami egyrészt annak köszönhető, hogy isteni finom, másrészt rendkívül jól mutat a tálon. Frissen kikerül a sütőből, ki az asztal közepére, és kevés ember van, aki tud várni annyit, hogy ne égesse szét a száját. A család vagy a vendégsereg ráveti magát, és pillanatok alatt eltűnteti. Természetesen hidegen is kitűnő, de ki fogja azt megvárni.

Kombe is igazi vándor étel lett, értelmetlen meghatározni, melyik az eredeti. Maguk a törökök is sokféle módon és formában készítik, a világ konyháiban is kialakult jó néhány változat. Az egyetlen igazi jellegzetessége a hajtogatási mód, és a tetejét díszítő bevágás.

Tovább


Boncolt süti

Vajon milyen alkalomra készül egy ilyen torta?
Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.