Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Epres-sajtos kehely

Sose fogom megérteni, hogy a mascarponet miért nevezik sajtnak, amikor valójában krémsűrű tejszín. De bárminek is nevezik, az egyik legjobb sütemény- és krém alap. Ez egy egyszerű hideg desszert, bármilyen gyümölccsel elkészíthető, most éppen az epernek van szezonja, ezért ezzel készült .

Epres sajtos kehely

Tovább


Spárga sonkában

Használjuk ki a remek időt a grillezésre. Ismét egy minimalista receptet mutatok, amely egyszerűsége ellenére nagyon finom. Egyaránt alkalmas elegáns előételnek, sörkorcsolyának, egy grilltál egyik fogásaként, de csak úgy rágcsálni beszélgetés közben. Mert a kevés néha több.

Spárga sonkában: mennyei íz-kombináció.

Tovább


Papillon-saláta

Nevével ellentétben nem egy olyan könnyed fogás, mint a pillangó, viszont nagyon finom.

Papillon-saláta

Tovább


Grillezett göngyölt sajt

Itt a jó idő, indul a kerti sütögetések szezonja. A grillezett sajt az egyik legfinomabb dolog, ám sajnálatos módon miután meglágyul, át is esik a rácson. Ez ellen csak úgy lehet tenni, ha a rács helyett valamilyen fémfelületre tesszük. De ezzel sajnos megfosztjuk a füst áldásos hatásától. Egy remek köztes megoldás, ha a sajtot valamilyen ehető anyagba csomagoljuk.

Tovább


Mályva-rizs

Néhány héttel ezelőtt sikert aratott a Rózsa-rizs, ezért most egy másik színes ötletemet osztom meg, amellyel a tálalást lehet feldobni, egy kis exkluzivitást varázsol a tányérra.

 

Másik kedvencem a Mályva-rizs, amely kékes-lilás színben pompázik. A trükkje mindössze annyi, hogy a rizs főzővizébe már a legelején megtisztított, és nagyobb darabokra vágott, lilakáposztát teszünk. Főzés közben a káposzta megszínezi a vizet, amelyet a rizs magába szív, és ettől szép színt kap. Ugyanakkor az ízét nem változtatja meg. A végén egyszerűen kivesszük a káposzta darabokat és kidobjuk, és a rizs tálalható.

Egy egyszerű trükkel fokozható a hatás. Ha főzés közben gyakran átkeverjük, akkor a rizsszemek egyforma színűek lesznek, ha csak ritkán kavargatjuk, a káposztához közeli szemek sötétebbek, a távolabbiak világosabbak lesznek. Tálalás előtt átkeverve a különböző árnyalatú szemek elkeverednek és változatosabb színű lesz a köret.

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   A legmocskosabb verseny

Napi videó:   Majdnem baleset

Napi fotó:  A háború lényege

Macskaőrség:   Csináld magad: macskasátor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.