Sose fogom megérteni, hogy a mascarponet miért nevezik sajtnak, amikor valójában krémsűrű tejszín. De bárminek is nevezik, az egyik legjobb sütemény- és krém alap. Ez egy egyszerű hideg desszert, bármilyen gyümölccsel elkészíthető, most éppen az epernek van szezonja, ezért ezzel készült .

Epres sajtos kehely

Hozzávalók:
Tejberizs
1,5 liter tej
6 dl rizs
6 evőkanál cukor
2 evőkanál vaníliás cukor
1 citrom héja

Krém:
5 tojás sárgája
10 dkg porcukor
50 dkg mascarpone sajt

1kg eper

Elkészítés:
A Hozzávalókból hagyományos módon tejberizst főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a mascarpone sajtot. A krémet beledolgozzuk a tejberizsbe. Az epret megmossuk és feldaraboljuk. Kehelybe, vagy poharakba rétegesen rakjuk az epret és a rizst.  Hűtve tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Vízesés a föld alatt

Napi videó:   Frostie, a tolókocsis kiskecske

Napi fotó:  Rendszám rossz memóriájú tulajdonosnak

Macskaőrség:   Hegymászó macska

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...