Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hablepénybe takart gombapörkölt

Gompapörköltet főztünk a párommal, de most nem akartam simán tésztával vagy nokedlivel enni. Az jutott az eszembe, hogy töltsük bele a pörköltet egy vastag és puha lepénybe. A kísérlet meglehetősen jól sikerült. Jöjjön a lepény receptje:

Hablepény

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
5 dkg vaj
3 dl tej
1 tojás
1 kk. sütőpor
csipetnyi só

Elkészítés:

A lisztet elkeverem a sütőporral, és a csipetnyi sóval. Felolvasztom a vajat, és a langyos tejjel együtt a keverékbe öntöm, majd beleütöm a tojást is. Vigyázz, a forró vaj ne érintkezzen közvetlenül a tojással, mert megsütheti. Csomómentesre keverem a tésztát, és tíz percet pihentetem. 

Felhevítem a serpenyőt és palacsintához hasonlóan megsütöm. Mivel sűrűbb a tészta , a palacsintánál vastagabban terül el a tészta. A sütőpor hatására még vastagabb lesz.

Ha szép világosbarnára sült, egy tányérra teszem, a felére pakolom a tölteléket, és ráhajtom a másik felét. Megszórom reszelt sajttal.

 

Nagyot tud dobni az ízén és a tálaláson, ha pár percre betoljuk a sütőbe, és ráolvasztjuk a sajtot.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ezt láttad már?

Mai blog:   Kígyók a ládában

Napi videó:   Így rohangál egy arab bérgyilkos

Napi fotó:  Így is lehet játszani

Tovább


Szülinapi torta Dexter rajongóknak

A torta ízlésességén lehet vitatkozni, de műfajában kétségtelenül elismerésre méltó az eredmény és a befektetett munka. De az biztos, hogy a szülinapos nagyon fog örülni.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ezek aztán tudnak egyensúlyozni

Napi videó:   Akik komolyan veszik a paintballt

Napi fotó:  Jó a kilátás

(via wot)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Valaki szerint ez gusztusos?

A finomüveg műtárgyakat alkotó művész, GingerELA készítette ez a pecsenyelé-kiöntőt. A mű neve nemes egyszerűséggel "Hányó Kitty pecsenyelé-kiöntő". Valaki szerint ez gusztusos? El tudod képzelni az ünnepi asztalodon?

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Így kell a kamiont egyénire festeni

Napi videó:   Hogyan ne ugorj le egy fáról

Napi fotó:  Már a fák is...

(via ubergangster)

Tovább


Kakukkfüves magyaros gombaleves

Egy hagyományos, már-már unalmasnak számító gombalevest is fel lehet dobni extra hozzávalókkal, különleges fűszerezéssel.  Párom kakukkfüves magyaros gombalevese már csaknem egytálétel, és elképesztően finom.

Kakukkfüves magyaros gombaleves

Hozzávalók:

Barna csiperke gomba

pulykamell, vagy csirkemell, vagy sertéscomb kockára vágva

sárgarépa, fehérrépa

hagyma, olaj

Fűszerezés: só, bors, pirospaprika, kakukkfű, gulyáskrém, vegeta ételízesítő

Galuskához: tojás, só, liszt, porrátört kakukkfű

fokhagymás, paprikás rántás

Elkészítés:

A hagymát apróra vágva olajon üvegesre párolom, pirospaprikával megszórom, ráteszem a húst, átforgatom, míg kifehéredik. Fűszerezem, felöntöm vízzel, forrás után a kockára vágott zöldségeket is beleteszem, majd később a gombát is. Amikor minden megfőtt, beleszaggatom a galuskát, majd kevés fokhagymás, paprikás rántással készre főzőm.

Tálaláskor megszórom petrezselyemzölddel. Kínálhatok hozzá tejfelt, csípős paprikát is.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Hihetetlen kilátás a tengerre

Napi videó:   A szabadfutók is esnek nagyokat

Napi fotó:  Furcsa asszisztálás

Tovább


Mézes karotta krémleves

Ugye, mennyivel elegánsabban hangzik, mint a répapüré-leves. Pedig érdemes kipróbálni, mert isteni melengető leves hideg estékre.

Mézes karotta krémleves 

Hozzávalók:

10dkg vaj

6dl tej

3dl főzőtejszín

2ek. méz

1 csoko bazsalikom

60 dkg sárgarépa

csipet só

csipet kakukkfű

Elkészítés.

A vajat felhevítjük, beledobjuk a bazsalikomot, a felkarikázott sárgarépát, sót, kakukkfüvet, mézet. Néhány percig pirítjuk, hogy a méz rákaramellizálódjon, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk.

Ha megpuhult, hozzáöntjük a tejet, egy botmixerrel pépesítjük, felforraljuk, majd a tejszínnel besűrítjük. Tálaláskor dobjunk a tetejére bazsalikomot, esetleg snidlinget,  pár kocka ropogósra sült baconnal pedig maga a tökély.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Találd ki, mit látsz a képeken

Napi videó:   Vagány a buszsoför

Napi fotó:  Reszkess, hamarosan...


Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.