Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pillangó leves húsgaluskával

Furcsa nevű étel, egy kényszer szülte megoldás, ami jól sült el. Pontosabban főtt meg. Az étel nevét a megjelenése adta. A véletlen annyi volt, hogy elfogyott a levesbe való tészta, ezért pillangótészta került a levesbe. És tökéletesen passzolt hozzá.

Pillangó leves húsgaluskával

Hozzávalók:
vegyes zöldség,
2 kisebb hagyma,
fokhagyma,
egész bors,

kb. 20dkg darált hús,
1 tojás
bors, só, tárkony
pillangó tészta 

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kis olajon megdinsztelem, felét kiveszem a darált húsra. Belerakom a kockára vágott répát, fehérrépát, zellert, és átforgatom, párolom, sózom, esetleg vegetával ízesítem. Felöntöm vízzel, főzőtojásba rakok 3 gerezd fokhagymát, egész borsot.

Közben kikeverem a galuska alapot (darált hús, hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma összenyomva, 1 tojás, tárkony, vagy petrezselyem, só, bors, kis liszt, de csak ha túl lágy).

Amikor felforrt a víz, kanállal beleszaggatom a húsgaluskát.  Készre főzőm, a végén megszórom petrezselyemmel.

Külön kifőzött pillangótésztával tálalom.

(Színes tésztával, esetleg zöldborsóval színesebbé tehető.)

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ilyen kell nekem azonnal - Trotify

Napi videó:   NASA Gangnam Style!

Napi fotó:  Mi az üzenet? Tojok a Mikulásra?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Legényfogó leves

A legényfogó leves a legenda szerint olyankor került asztalra, amikor a lányos házhoz kalákában jártak az udvarlók. A szülők ezzel az étellel kínálták meg azt a fiút, amelyiket lányuknak kiszemeltek. Egyszerű, könnyen elkészíthető, mégis igen finom, és tartalmas leves. Ennek is sok variációja létezik, mi így készítjük.

 

Legényfogó leves

Hozzávalók:
Csirke-, vagy sertéshús,
hagyma,
répa,
fehérrépa,
zeller,
borsó,
karalábé, (szinte bármilyen zöldség, ami otthon van, és levesbe való)
gomba

só,
bors,
babérlevél,
kapor,
őrölt kömény,
mustár,
gulyáskrém,
citrom
tejföl, vagy tejszín, (esetleg vegyesen)
liszt - habarásnak

A galuskához:
tojás,
vaj,
liszt,

 

Előkészítés:
a hagymát megtisztítom és apró kockára vágom.
a húst felkockázom,
a zöldségeket felkockázom
amíg a leves fő a kikeverem a galuska tésztáját.

Apróra vágott hagymát megpárolom, a kockára vágott húst rádobom, és kifehéredésig pirítom. Belerakom a kockára vágott zöldségeket, majd jönnek a fűszerek, vízzel felengedem, és készre főzőm. Ha megfőtt, a galuskát beleszaggatom, és behabarom. Citrom levével pikánsra savanyítom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Túlzott játéktól eltorzult testek

Napi videó:   Idióták és a futópad

Napi fotó:  Bátor vagy vakmerő?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Sütőtök-krémleves különlegesen

Sütőtök-krémleves sokféle van, nekem ez a kedvencem, amikor a leves sült tökből, almával készül.

Egyszerűen fenséges, amikor egy hideg téli estén leülünk egy tál forrón gőzölgő sütőtök-krémleves elé. A leves sűrű és ízletes, a csili picit csíp, de ettől jönnek ki igazán az ízek. Miközben elöntik a szádat az aromák, a finoman ropogós pörkölt tökmagok ropognak a fogaid alatt.

Sütötök krémleves különlegesen

Hozzávalók:
1kg kanadai sütőtök
5 dkg vaj
1 közepes fej hagyma
1 közepes krumpli
1 közepes alma
3 dl tejszín
2-3 evőkanál méz
fél narancs leve
2db húsleves kocka
kakukkfű
bors
szerecsendió

Elkészítés:
A sütőtököt megsütjük, és kikaparjuk a belsejét. A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk kakukkfűvel, és a mézzel karamellizáljuk. Felengedjük 1,2 l vízzel, beletesszük a leveskockát, a felkockázott krumplit, és a felkockázott almát.

Amikor megfőtt belerakjuk a sütőtököt, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Fűszerezzük borssal, szerecsendióval, esetleg pici só is kell bele. Csavarjuk bele a fél narancs levét. Főzzük fel a tejszínnel.

Tálaláskor a tetejét meglocsolhatjuk egy kanálnyi tökmagolajjal, meghinthetjük pirított tökmagbéllel, és az ínyencek keverjenek bele egy kis csiliport.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Lebegő luxus

Napi videó:   A gepárd futása

Napi fotó:  Fontos a tökéletes kényelem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kétperces kupac

A hétvége az utolsó kerti takarítás jegyében, a tíz hatalmas mogyoróbokor hetekre ad munkát ősszel is. Nem volt túl sok időm a vasárnapi ebédre, és az ukáz csak annyi volt: van egy adag csirkemell a hűtőben, csinálj belőle valamit. Így született meg a

 

Kétperces kupac

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
20 dkg husos szalonna
20 dkg füstölt kolbász
2 fej hagyma
60 dkg krumpli

Előkészületek:
-  a csirkemellet felcsíkozni, besózni
-  a szalonnát felkockázni
-  a kolbászt felkarikázni
-  a hagymát megpucolni és nyolcba vágni
-  a krumplit megpucolom felkockázom

Elkészítés:
A szalonnát zsírjára sütöm, majd rádobom a krumplit, lefedem, mintha újkrumplit párolnék, de épp csak üvegesre, leveszem a fedőt. Ettől a pillanattól időnként nagyon óvatosan forgatom, hogy le ne kapjon. Innen jön a kétperces  trükk.

Két perc után rádobom a húst.
Két perc után rádobom a kolbászt.
Két perc után rádobom a hagymát.
Két perc múlva kész az étel.

 

A lényeg, hogy az ízek ne érjenek össze, minden összetevő tartsa meg a saját karakterét, csak minimálisan befolyásolják egymást.

 

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   12 emeletes faház Alaszkában

Napi videó:   Fürdő baba és a tacskó

Napi fotó:  Ilyet már láttál? A használt injekcióstű hegye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A legnagyobb gumicukor-kukac

Nagyon sokan szeretik a gumicukrot, legyen az maci, szalag, vagy éppen kukac formájú.  Ha nem éred be egy normál zacskóval, próbálkozz a világ legnagyobb gumicukor-kukacával. Hossza hatvanhat centiméter, kerülete 13 centiméter, a súlya csaknem másfél kiló.

 

Minden darab kézzel készül. A két vége eltérő ízű, 19 különböző ízkombinációban kapható, pl. zöld alma/meggy; citrom/narancs; ananász/meggy.

 

Gluténmentes, azért 4000 kalória van benne. Nem fogod megenni egy ültő helyedben, de ne aggódj, egy évig megőrzi a minőségét.

Az interneten megrendelhető 28 dollárért.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ legkeskenyebb háza

Napi videó:   Leggyorsabb zenekar

Napi fotó:  A kínai parlamentben

(via geekalerts)

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.