Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Húsvét utáni kenyérlángos

A húsvéti nagy sonkázás után szokott maradni egy darab sonka. Legtöbbször ez belekerül a sonka főzőléből készült bablevesbe, vagy lencsefőzelékbe. De most inkább készítsünk belőle egy finom kenyérlángost. A recept alapján két nagy tepsi méretű kenyérlángos készíthető.

húsvét kenyérlángos sonka zöldhagyma tejföl

Húsvét utáni kenyérlángos

Tovább


Gombás-mustáros csirkecomb

Egy egyszerűségében is fantasztikus csirke, amelynek különleges ízét az a kevés hozzáadott mustár adja. Elkészítése gyors, könnyű és olcsó.

Tovább


Kolbászos csicsóka

Imádom a csicsókát, ezt a méltatlanul háttérbe szorult finomságot. Gumójából mindazt meg lehet csinálni, amit a krumpliból, de a csicsókának van egy kis diós aromája is. Nyersen is imádom elrágcsálni. Ez egy könnyen összedobható egytálétel. Semmi fakszni, csak egy gyors és finom ebéd.

csicsóka recept főétel húsétel egytálétel kolbász szalonna melegétel

Kolbászos csicsóka

Tovább


Cecei csirke

Egy könnyedebb, mégis rendkívül ízletes, nyárhoz illő fogás, amely a magyar gasztronómiai hagyományokat követi. melegétel főétel húsétel csirke gpmba kolbász szalonna paradicsom paprika

Cecei csirke

Tovább


Vastag csirke

Egy pikáns szárnyasétel, amelyben nem a hússzelet a vastag. A vastag ebben az esetben a gazdag szinonimája, és a hozzáadott finomságok sokféleségére utal.

Vastag csirke

 

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg gomba
15 dkg füstölt főtt sonka
15 dkg csemegeuborka
1 fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
1-2 dl húsleves

Elkészítés:

A húst megtiszítom, felszeletelem, sózom. A füstölt szalonnát kockára vágom, kiolvasztom.  A tepertőt félreteszem. A zsiron a hússzeletek mindkét oldalát megkapatom. Kiveszem és félreteszem.

 A hagymát apróra vágom, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre fonnyasztom. Visszateszem a hússzeleteket és hozzáadom a szeletelt gombát.  Amikor a gomba leve elfőtt, kevés húslevest öntök alá, jön bele a felaprított sonka és a csíkokra vágott csemegeuborka. Sózom, borsozom, megszórom kis fűszerpaprikával, majd fedő alatt készre párolom.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.