Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legegyszerűbb kenyér - az alapvető fortélyok

Ha ezt a kenyeret megtanulod jól sütni, a többivel sem lesz gondod.

Amikor a kezdők megpróbálkoznak a kenyérsütéssel, sokan azzal rontják el, hogy mindjárt valamilyen bonyolultabb, kevert lisztes, több magvas, öreg tésztás, félnapig kelesztett csodával próbálkoznak. Az atléták sem a stadionban születnek, ők is először megtanulnak járni. Ez a helyzet a kenyérsütéssel is. Először sajátítsuk el a legegyszerűbb kenyér készítését, ha ez már megy, akkor próbálkozzunk bonyolultabb receptekkel.

Az alapkenyér receptje évszázadok óta ugyanaz. Nem kell hozzá más, mint liszt, víz só, és élesztő. Nem kell túlmisztifikálni a dolgot, a kenyér valójában önmagát csinálja meg, Nekünk csak az alapanyagokat kell megfelelően összerakni.

Tovább


A gyémántok íze

A "gyémántok íze" (Goűt de Diamants) a neve a világ legdrágább pezsgőjének. Az egyedi palackot a luxusdizájner Alexander Amosu tervezte. Az üveg két címkéje 18 karátos, tömör, fehérarany lemezből készült, a nyakán embléma helyett egy 19 karátos gyémánt csillog. Az ára potom 1,2 millió dollár, ezért a pár ezer dolláros Armand De Brignac, az Ace Of Spades, és egyéb luxus pezsgő márkák kifejezetten olcsónak tűnnek.

Tovább


Csináltál már ilyet habverővel?

Főzés közben gyakori feladat a tojás szétválasztása sárgájára és fehérjére. Ezt a viszonylag egyszerű feladatot gyakran nem sikerül jól vagy éppen tisztán megcsinálnunk. A különböző tojás elválasztó masinákkal meg nem érdemes foglalkozni, annak az elmosogatása több idővel jár, mint amennyit nyertünk a használatával.

Tovább


Csúnya de finom: Habsüti

Ennek a receptnek a legnagyobb előnye, hogy maradék tojásfehérje hasznosítására a tökéletes megoldás. Sokféle recept után marad meg tojásfehérje, összegyűjtve ebben a süteményben a helye. Olcsó, pillanatok alatt kikeverhető, csak a sütésre kell várni. Tökéletes példája a csúnya, de nagyon finom süteménynek.

Habszelet

Tovább


Barna csiperke vs. fehér csiperke

A boltokban már évek óta lehet barna csiperkét találni, de amikor az embereket kérdezte, nagyon sokan csak fehéret vesznek, meg sem kóstolták még a barna csiperkét. Pedig több okból is érdemes.

Egy kis csiperke-tan. Többféle csiperke létezik. A közönséges csiperke, az erdei csiperke (amely szintén barnás színű) és a réti csiperke. A boltokban vásárolható termesztett csiperke a Agaricus bisporus. Az Agaricus bisporus var. albidus a fehér, a  Agaricus bisporus var. avellanus a  barna változat. Nevükből is látszik, hogy nagyon közeli rokonok, bár a piacokon hallani mindenféle eszement elméleteket, hogy mitől más a barna.

Mitől más? Egyrészt barna színű, és ez főzés közben még sötétebb lesz. Másrészt húsa keményebb, szilárdabb. Harmadrészt íze sokkal intenzívebb, erősebben jelentkezik az ételekben.

E harmadik tulajdonsága miatt használom már évek óta. Sokkal ízesebb lesz tőle az étel. Könnyű bánni vele, nem kell pucolni, elég a folyó víz alatt lemosni a szennyeződéseket. Áztatni nem szabad, mert megszívja magát vízzel.

Van még egy nagyon fontos bio szempont, ami a barna mellett szól: sok helyen a fehér csiperkét vegyszerrel permetezik le szedés után, hogy ne barnuljon meg.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Legkirályabb bringatárolók

Napi videó:   Kell reklám a viagrának?

Napi fotó:  Hosszú túra

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.