Ennek a receptnek a legnagyobb előnye, hogy maradék tojásfehérje hasznosítására a tökéletes megoldás. Sokféle recept után marad meg tojásfehérje, összegyűjtve ebben a süteményben a helye. Olcsó, pillanatok alatt kikeverhető, csak a sütésre kell várni. Tökéletes példája a csúnya, de nagyon finom süteménynek.

Habszelet

Hozzávalók:
8 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
10 dkg vaj
20 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
5 dkg darált dió vagy mogyoró

Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük kanalanként a cukrot, az olvasztott, kihűtött vajat, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a darált diót, végül apránként a lisztet. Kivajazunk, lisztezünk egy őzgerinc, vagy koszorú alakú tortaformát, beleöntjük a masszát, az alját az asztallaphoz ütögetjük, hogy mindenütt jól kitöltse.

Előmelegített sütőbe tesszük, és gyenge tűzön (130-150°C) inkább szikkasztjuk, mint sütjük – kb. 45-60 percig. Ha a teteje repedezni kezd és szép világos színű, akkor elkészült, de azért jobb, ha hústű segítségével meggyőződünk arról, hogy a belseje is teljesen átsült.

A formában hagyjuk kihűlni. Vékonyra szeletelve kínáljuk. Nagyon sokáig frissen marad, ha jól záródó dobozban tároljuk.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A leggazdagabb falu vett egy felhőkarcolót

Napi videó:   Tízezer madár légi balettje

Napi fotó:  Fasor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...