Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csirkemell tavaszváró módra

Ez az étel egy különleges kombináció, igazi íz orgia. Erőteljes, mégis egyszerre selymesen lágy is.

Csirkemell tavaszváró módra

Tovább


Tavaszi húsos pirog

A pirog vagy pirozsok egy isteni orosz étel, egy olajban sült, töltött, kelt tészta. Nem csak Oroszországban, a többi szláv konyhában is ismert étel. A név eredete ismeretlen, valószínűleg a pir, lakoma szóból ered. Tipikusan egy olyan étel, amiben a maradékokat fel lehet használni. A pirog általában a nagyobb méretű, míg a pirozsok kisebb.

A kelt tésztát készíthetik édesen vagy sósan, a tölteléktől függően. Ha sós tésztát készítenek, a töltelék lehet szinte bármilyen zöldség (káposzta, gomba, burgonya) vagy hús, az édes tésztába pedig általában gyümölcsfélék (málna, szeder, eper, ribizli, alma, barack stb.) kerülnek. Ezután a töltött tésztabuckákat megkenik tojássárgájával és vagy forró olajban, vagy sütőben sütik.

A pirog tésztájára pártucatnyi variáció biztosan létezik. A töltelékben semmi sem szab határt a fantáziánknak, azt és úgy keverjük össze, ahogy akarjuk. Ez a mi kedvenc tavaszi húsos receptünk.

Húsos-medvehagymás pirog

Tovább


15 perces recept - Yucatán-bab

Egy gyors tex-mex stílusú egytálétel, amely kivételesen húst nem tartalmaz. Egyszerűen, pillanatok alatt elkészíthető,

Yucatán-bab

Tovább


Lilakáposzta lekvár

Sokak számára meglepő, de nem csak gyümölcsből lehet lekvárt főzni. Ezt általában nem vajas kenyérre kenjük (bár azon is finom), hanem inkább főételek remek kísérője. A pikánsan elkészített édes, fűszeres zöldséglekvár megvadíthatja a legegyszerűbb sült húsokat is, de egy vadhús mellé az igazi. Érdemes egy nagyobb mennyiséget csinálni, és dunsztban elrakni.

Lilakáposzta lekvár

Tovább


Epres-túrós rakott kalács

A szikkadt kalácsot vétek kidobni, különböző sült és rakott édességekhez tökéletes tészta még. Megmaradt a húsvéti nagy, fonott kalácsból egy harmincdekás darab. az egyik legegyszerűbb és kedvenc receptemet vettem elő, amelyen szokás szerint egy kicsit variáltam.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.