Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tökéletes sült kacsacomb

Vöröslő fényes hús, ropogós bőr, fűszeres szaft, mennyei illat. A frissen sült ropogós kacsasültnek kevés párja van a világon. Igazi ízorgia, a klasszikus konyha mesterdarabja. Elkészítése nem bonyolult, de egy kis odafigyelést kíván. Az eredményért azonban megéri foglalkozni vele. Bármilyen társaságban tesszük az asztalra, garantált a siker.

Tökéletes sült kacsacomb

Tovább


Dévényi kakukkfüves sertésszelet

Szlovákiai nyaralás után egy helyi ihletésű recept. Igazi nyári fűszeres ragu, sok friss hagymával és paprikával, gombával és sonkával. Nem egy túl könnyű fogás, de az ízek magukért beszélnek.

Dévényi kakukkfüves sertésszelet
Tovább


Nyári gazdagon rakott zöldség

Ebben a hőségben nem érdemes nehezet enni, és nem érdemes a konyhát sem melegíteni a hosszú főzéssel. Ez a rakott zöldség gyorsan elkészíthető, könnyű, és egészséges.

Nyári gazdagon rakott zöldség

Tovább


A petrezselymes új krumpli nem petrezselymes krumpli

Aki ezt összekeveri, egyéb galádságokra is képes. Ilyen a tökéletes petrezselymes újkrumpli. Szerintem.

Néhány napja kirázott hideg, amikor valaki mesélte, hogy az újkrumplit megfőzi, elkeveri a petrezselyemmel, és kész. Vétek ezt tenni az újkrumplival. Pont azt tesszük tönkre, ami a legjobb benne. Az újkrumplinak magasabb a nedvességtartalma, ezért lehet a saját nedvességében megpárolni. Így már annyira finom, hogy nem is egy köret, hanem szinte egytálétel: csak önmagában eteti magát.

A tökéletes petrezselymes újkrumplinak több titka is van.

Tovább


Mályva-rizs

Néhány héttel ezelőtt sikert aratott a Rózsa-rizs, ezért most egy másik színes ötletemet osztom meg, amellyel a tálalást lehet feldobni, egy kis exkluzivitást varázsol a tányérra.

 

Másik kedvencem a Mályva-rizs, amely kékes-lilás színben pompázik. A trükkje mindössze annyi, hogy a rizs főzővizébe már a legelején megtisztított, és nagyobb darabokra vágott, lilakáposztát teszünk. Főzés közben a káposzta megszínezi a vizet, amelyet a rizs magába szív, és ettől szép színt kap. Ugyanakkor az ízét nem változtatja meg. A végén egyszerűen kivesszük a káposzta darabokat és kidobjuk, és a rizs tálalható.

Egy egyszerű trükkel fokozható a hatás. Ha főzés közben gyakran átkeverjük, akkor a rizsszemek egyforma színűek lesznek, ha csak ritkán kavargatjuk, a káposztához közeli szemek sötétebbek, a távolabbiak világosabbak lesznek. Tálalás előtt átkeverve a különböző árnyalatú szemek elkeverednek és változatosabb színű lesz a köret.

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   A legmocskosabb verseny

Napi videó:   Majdnem baleset

Napi fotó:  A háború lényege

Macskaőrség:   Csináld magad: macskasátor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.