Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Virsliszív-tojás

Aki egy romantikus reggelit szeretne a párjának, annak tökéletes választás a szív alakú sült virsli, a közepén tükörtojással. Semmivel sem bonyolultabb, mintha egyszerűen egymás mellett sütnénk. De mennyivel elegánsabb így. Nálam bejött.

Szívtojás

Tovább


Hamis kínai dió

Az még érthető, hogy a Dejó napraforgómagból készül, de hogy a héjasat is hamisítják.

Február 15-én Li úr vásárolt 2,5 kiló diót egy utcai árustól Csengcsou városában, Henan tartományban. Miután hazaért, és feltörte a diókat, egy részében betondarabokat talált. A nagyobb profit érdekében az eladó összegyűjtötte azokat a diókat, amelyeknek szépen kettévált a héja. Kiszedte a dióbelet, és betondarabot rakott a helyére. Hogy ne zörögjön a beton papírba csomagolta. Ezután a két felet összeragasztotta.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   24 karátos aranyozott szivar

Napi videó:   Féktelenül boldog kutya

Napi fotó:  Az észak-koreai tábornokok krémje

(via ministryoftofu)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Sajtos csirkemell, formában sütve

Szintén a páromé az érdem, vasárnap reggel kijelentette, ismét kísérletezni fog rajtunk. Én természetesen nem álltam ellen. Ebből is látszik bölcsességem határtalan :-)

Sajtos csirkemell, formában sütve

Hozzávalók:

50 dkg kockára vágott csirkemell,
20 dkg fürtölt sajt kockára vágva,
bacon szalonna (amennyi a forma kibélelésére elég),
só,
bors,
3 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
2 tojás,
10  dkg reszelt sajt

Elkészítés:
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal  10 dkg  reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst, sajtot a masszába keverjük.

Az őzgerinc formát kivajazzuk,  kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.

A tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat,  kenjük meg egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Tálaláskor a formából kiborítjuk, szeleteljük.

Ha szeretjük a ropogósra sült bacon szalonnát, akkor a sütés előtt ne kenjük tejföllel és ne szórjuk meg sajttal a tetejét, hanem a sütés végén borítsuk ki a formából egy tepsire és pirítsunk rá az aljára is.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Nem egy egész erdő, egyetlen fa

Napi videó:   A rosszindulatú virtus néha visszavág

Napi fotó:  A romlás virágai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A mélyhűtő titkai

Vagyok annyira kíváncsi, vagy inkább mazochista, hogy időnként kipróbálom a fagyasztó pultban felbukkanó készételeket. Időnként sajnos erre is rá kell fanyalodni, ha nincs időnk főzni. Általában olyankor tesztelek, ha amúgy is akciós, ha nem jön be, legalább kisebb legyen a veszteség.

Még tavaly november tájékán a gazdaságos termékeiről elhíresült hipermarketban vettem pulyka nuggets-et. Nyolcszáz forintos kilós ár mellett nem vártam csodát, de amilyen bűn rossz volt az íze, arra nem számítottam. Nem meglepő módon még gyártó sem volt feltűntetve a zacskón.

Mit lehet ilyenkor tenni? Kidobni nincs szívem, megenni így nem fogjuk. Tanulságos történet a helyzet mentéséről.  Jöjjön a recept, amit párom talált ki:

Vegyünk egy bűn-rossz mélyhűtött pulyka-nuggets-et, illetve ne vegyünk, de egy hónapja belefutottunk egy akciós, de ízetlen gyorskajába. Az első sütés utáni mélységes csalódottságunk a mélyhűtő legaljára űzte a bontott zacskót, némi lelkiismeret-furdalást okozva.

Aztán egyszer csak előkerült. Mivel minden hiányzott belőle, ami a jó ízt ad átgondoltam mivel tehetném jobbá. Hagyma, fokhagyma mindenképpen, só, bors alap dolog. Kezembe akadt egy másik bontott zacskó is a mélyhűtőből, vegyes mexikói zöldségkeverék, ami már önálló étkezéshez kevés volt.

Kiolvasztottam a nuggets-et, megpároltam a zöldségkeveréket. Botmixerrrel összeturmixoltam a nuggets-et panírostul, összevágtam egy fej hagymát, összenyomtam 3 gerezd fokhagymát, sóztam, borsoztam, beleütöttem egy tojást, majd belekevertem a kihűlt párolt zöldséget.  Vizes kézzel golyókat formáztam belőle, és zsemlemorzsába forgattam. Olajban kisütöttem. Meglepően finomra sikeredett.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Együtt úszni a nyolcméteres anakondával

Napi videó:   Ez a részeg hogy marad állva?

Napi fotó:  Fő a státusszimbólum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Nagyon tud a kínai vattacukor-árus

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   http://postr.hu/szerkeszto/bejegyzesek/bejegyzes-lista/blogid/1496

Napi videó:   Nők akkor és most

Napi fotó:  404-es szoba titka

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.