Vagyok annyira kíváncsi, vagy inkább mazochista, hogy időnként kipróbálom a fagyasztó pultban felbukkanó készételeket. Időnként sajnos erre is rá kell fanyalodni, ha nincs időnk főzni. Általában olyankor tesztelek, ha amúgy is akciós, ha nem jön be, legalább kisebb legyen a veszteség.

Még tavaly november tájékán a gazdaságos termékeiről elhíresült hipermarketban vettem pulyka nuggets-et. Nyolcszáz forintos kilós ár mellett nem vártam csodát, de amilyen bűn rossz volt az íze, arra nem számítottam. Nem meglepő módon még gyártó sem volt feltűntetve a zacskón.

Mit lehet ilyenkor tenni? Kidobni nincs szívem, megenni így nem fogjuk. Tanulságos történet a helyzet mentéséről.  Jöjjön a recept, amit párom talált ki:

Vegyünk egy bűn-rossz mélyhűtött pulyka-nuggets-et, illetve ne vegyünk, de egy hónapja belefutottunk egy akciós, de ízetlen gyorskajába. Az első sütés utáni mélységes csalódottságunk a mélyhűtő legaljára űzte a bontott zacskót, némi lelkiismeret-furdalást okozva.

Aztán egyszer csak előkerült. Mivel minden hiányzott belőle, ami a jó ízt ad átgondoltam mivel tehetném jobbá. Hagyma, fokhagyma mindenképpen, só, bors alap dolog. Kezembe akadt egy másik bontott zacskó is a mélyhűtőből, vegyes mexikói zöldségkeverék, ami már önálló étkezéshez kevés volt.

Kiolvasztottam a nuggets-et, megpároltam a zöldségkeveréket. Botmixerrrel összeturmixoltam a nuggets-et panírostul, összevágtam egy fej hagymát, összenyomtam 3 gerezd fokhagymát, sóztam, borsoztam, beleütöttem egy tojást, majd belekevertem a kihűlt párolt zöldséget.  Vizes kézzel golyókat formáztam belőle, és zsemlemorzsába forgattam. Olajban kisütöttem. Meglepően finomra sikeredett.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Együtt úszni a nyolcméteres anakondával

Napi videó:   Ez a részeg hogy marad állva?

Napi fotó:  Fő a státusszimbólum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...