Nem egy egzotikus fajtájú rizsről van szó, sőt nem is különleges ízesítésről. Egy egyszerű trükköt szeretnék mutatni, amellyel a tálalást lehet feldobni, egy kis exkluzivitást varázsol a tányérra.

 A rizs fehér, és színesíteni csak hozzáadott zöldséggel szoktuk. A rizi-bizivel egy kis zöldet, a kukoricával sárgát, a sárgarépával piros színt csempészünk a tányérra. Pedig egy egyszerű trükkel a rizs is színezhető. Ha a tányéron valamilyen világos színű húst tálalunk, a színes rizzsel feldobható a tányér hangulata, de a komor télbe is egy kis tavaszt csempészhetünk.

Egyik kedvencem a Rózsa rizs, amely pirosas, sötét rózsaszín színben pompázik. A trükkje mindössze annyi, hogy a rizs főzővizébe már a legelején meghámozott, és nagyobb darabokra vágott, nyers céklát teszünk. Főzés közben a cékla megszínezi a vizet, amelyet a rizs magába szív, és ettől szép színt kap. Ugyanakkor az ízét nem változtatja meg. A végén egyszerűen kivesszük a cékladarabokat és kidobjuk, és a rizs tálalható.

Egy egyszerű trükkel fokozható a hatás. Ha főzés közben gyakran átkeverjük, akkor a rizsszemek egyforma színűek lesznek, ha csak ritkán kavargatjuk, a cékla közeli szemek sötétebbek, a távolabbiak világosabbak lesznek. tálalás előtt átkeverve a különböző árnyalatú szemek elkeverednek és változatosabb színű lesz a köret.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Repülő híd

Napi videó:   Gyerek a nejlonzsákban

Napi fotó:  Háza a szigeten

Macskaőrség:   Különleges barátság

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...