Erdély egyik legszebb részén, Torockón, a Székelykő alatt áll egy kedves panzió, amelynek tulajdonosai nagyon kedves barátaim. Az egyik reggelire kaptuk sok más mellett ezt a fantasztikus házi májast. Nem voltam rest, és elkértem a receptjét.

Torockói házimájas 

Hozzávalók:
1kg sertésmáj
30dkg nyers tokaszalonna
3 nagy fej hagyma
2 evőkanál zsír
1 evőkanál pirospaprika

bors

Elkészítés:
A májat és a szalonnát megtisztítom, felaprítom, és sós vízben megfőzöm. A zsiradékon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, utána a sózom, borsozom, rászórom a pirospaprikát. Összekeverem a májjal és szalonnával, majd az egészet pépesítem. Lehet darálóval, késés vágóval, én egyszerűen merülő mixerrel pépesítettem.

 

Ez nagy mennyiség, de nem kell aggódni, a májas probléma nélkül fagyasztható. Kisebb dobozokba porciózva bármikor elővehető, és felengedés után fogyasztható.

Fontos! Mivel sem pácsó, sem antioxidáns nem kerül bele, a hűtőben is a felülete, beszürkül. Ez semmilyen problémát nem jelent, az íze továbbra is kitűnő.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Vegasi ház titka

Napi videó:   Új extrém sport: kötéltánc a semmi felett

Napi fotó:  Miért is vannak divattervezők?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...