Mifelénk nem akkora divat a lyukas közepű fánk, bár egyre jobban terjed. De ha van kedvünk játszani, a fánkért a gyereket különösen rajongani fognak.
Vastag gulyás
A vastag gulyás több mint leves: sűrű, tömör, inkább egytálétel. Nagy darab, csontos hús fő benne, emiatt a hús a a húslevesben főtt húsra emlékeztet. Ráadásul a csonttól sokkal gazdagabb lesz az aromája.
Az ötletet a mélyhűtő mélyéről előkotort csontos borjú adta.. Jó fűszeresen képzeltem el:
3 fej hagymát apróra vágtam, zsiradékon megdinszteltem, megszórtam pirospaprikával, kis vízzel felengedtem. Borsoztam, sóztam, őrölt kömény, őrölt babérlevél és majoránna, kis mustár, zúzott fokhagyma, ha van paprika, paradicsom, most gulyáskrémmel csináltam. A fűszerek után beleraktam a csontos húst egyben, majd annyi vizet töltöttem rá, amennyi éppen ellepi. Reszeltem bele répát, fehérrépát, zellert a nagy lyukú reszelőn. Egészen puhára főztem, (a csontról leugrott a hús), majd a végén sok krumplit tettem bele, és újraforrás után kézi tarhonyát is. A csontos húst kivettem, a húst leszedtem a csontról, feldaraboltam, és visszaraktam a gulyásba. A gulyás sűrű egytálétel lett, nagyon kevés lével. Erős paprikával és frissen sült kenyérrel kínáltam.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Legnézettebb képek I.
Macskaőrség: Macskák és kutyák a hóban
Citrom a koktélhoz
Számos koktélhoz és egyéb italhoz (pl. a gin vagy tequila alapúakhoz) kínálnak citrusfélét. Ezt általában a pohár szélén szervírozzák, de amikor belefacsarjuk az italba, fröcsköl, kezünk is ragadni fog. A Nendo dizájnerei egy ügyes megoldással hidalták át a problémát.
Meggyes Marci palacsintája
Unortodox palacsintatöltés a tél és betegség jegyében.
Fiam lázas beteg volt, és amikor a szülő a gyerek láztól csillogó szemébe néz, könnyebben ellágyul, hogy a kedvére tegyen. Mikor megkérdeztem tőle mit szeretne vacsorára, természetesen azt közölte, hogy palacsintát. Ez azért megnyugtató, mert annyira mégsem beteg. Próbáltam felvidítani, és az mondtam olyan palacsintát csinálok neki, amilyet még soha nem evett. Hálás, kicsit fáradt mosoly volt a köszönet. Körbenéztem a kamrában, megláttam egy fél marcipánrudat, és hirtelen bevillant az ötlet. Közöltem a fiammal, hogy a híres betyár, Meggyes Marci palacsintáját kóstolhatja meg.
Meggyes Marci palacsintája
Hozzávalók:
palacsinta
meggylekvár
csokis marcipán
Elkészítés:
A palacsintákat vékonyan kenjük meg meggylekvárral, kifejezetten javít rajta, ha valamilyen fűszeres, esetleg kissé alkoholos lekvárt használunk. A palacsintára ráteszünk egy adag marcipánt, reszelhetünk tömböt, felszeletelhetünk rudat, vagy éppen akár minőségi szaloncukrot is.
Ha nem csokoládé bevonatú marcipánt használunk, reszeljunk rá egy kis keserű csokoládét is. Feltekerjük, és kis lekvárdíszítéssel tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Luxus nyomortelep
Napi videó: Amikor repül az oroszlán
Macskaőrség: Kampány a kínai macska- és kutyahús-fogyasztás ellen
Vidám szendvicsek
Egy szendvicsnek nem kell unalmasnak lennie, ha van egy kis kézügyességünk. Gyerekeknek zsúrra, házibulira, iskolai rendezvényre, vagy csak egyszerűen egy vidám reggelihez néhány látványos ötlet.