Itt az ősz, a finomabbnál finomabb almák szezonja. Ilyenkor már hűvösebbek az esték, Jól esik egy finom almás pite. Ez egy amerikai stílusú recept, amely egyszerű és viszonylag gyorsan elkészíthető. A cukor helyettesítése miatt nem csak egészségesebb, de egy kis pikáns mézes aromát is kap.

Mézes-almás pite

 

Hozzávalók:

Tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
25 dkg margarin
2 tojás
1 csomag sütőpor
2 evőkanál reszelt citromhéj

Töltelékhez:

1 kg tisztított, meghámozott, reszelt savanykás alma
1/2 citrom leve
4 evőkanál méz
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl víz
1 kávéskanál fahéj
zsíradék
zsemlemorzsa
Tojás a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához valókat összedolgozzuk. Az almát a mézzel, a fahéjjal, és a víz felével megpároljuk. A pudingport elkeverjük a maradék vízzel. A tésztát kinyújtjuk, a felét egy zsírozott sütőtálba terítjük, belenyomkodjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával.

A citrom levét elkeverjük a párolt almával, elkeverjük benne a pudingot, és a tésztára terítjük. A tészta másik felét is kinyújtjuk, tetszés szerinti mintában behasogatjuk, hogy a gőz távozni tudjon. Ráterítjük a töltelékre, és a széleit összenyomkodjuk. A maradék tésztátbólkivágóval díszítést készíthetünk a tetejére. A végén kenjük meg a felvert tojással.

A sütőt melegítsük elő 180 Celsius-fokra és Légkeveréssel süssük kb. 30 percig.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.