Idén először mángoldot ültettünk a kertben. Gyönyörűek a levelei, egyszerre dísznövény és zöldség. A hétvégi bulin ki is lett próbálva, a roston sültek mellé tálaltam köretnek. Párom receptje.

Juhtúrós mángold krumplival

Hozzávalók:
10-12 levél mángold,
3 fej lilahagyma,
kis fej fokhagyma,
fél erős zöldpaprika,
1 kg újkrumpli,
20 dkg juhtúró,
zsiradék,
só,
bors.

Elkészítés:
Minden hozzávalót előkészítek, hogy a roston sült húsokkal egy időben tudjam tálalni. A mángold leveleket bő vízzel átmosom, a levélszárakról lehúzom a leveleket, csíkokra vágom, a szárát 2 centis darabokra aprítom. Bő, forrásban lévő, sós vízbe dobom, majd újraforrástól egy percig előfőzőm. (Elveszi a kesernyés utóízét). Tésztaszűrőbe öntöm, lecsöpögtetem, félre rakom. A lilahagymát megpucolom, félbevágva, szálasra vágom. A fokhagymagerezdeket vékonyan felkarikázom. A paprikát vékony karikára aprítom. Az újkrumplit megtisztítom, centis karikára vágom.

Amikor a tüzet izzítja a párom, akkor állítom össze, így a húsokkal együtt, forrón tudom tálalni, kb. 20-25 perc. (teflon serpenyőben készítem)

A zsiradékon megdinsztelem a hagymákat, zöldpaprikát, rádobom az előfőzött mángoldot, átforgatom, majd az újkrumplit is, sózom, borsozom. Lefedem, néha átkeverem. Amikor a krumpli puha, hozzákeverem a juhtúrót és átmelegítem. Azonnal tálalom. Egytálételnek is kiváló.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Ahol a világnak vége van

Napi videó:   1 éves és kilenc hónapos úszóbajnok

Napi fotó:  Ha nincs hó, akkor is menni kell

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...