Jön a meleg, kell a hideg ital. Ha nem elég hideg, jön bele a jégkocka. De ha nem akarod felvizezni, itt van néhány alternatíva.

Nem csak a vizet lehet lefagyasztani, a hűtőben bármit le lehet hűteni, akár szilárd tárgyakat is. Ilyen az üveg. Az italt lehűti, de nem vizezi, és ha ügyes vagy, az ital dekorálására is használhatod.

A legelegánsabb módja, ha üveg jégkockautánzatokat vásárolunk. Sajnos nem egyszerű beszerezni, de az illúzió tökéletes. Az összes fotón ilyet látsz valódi jégkocka helyett.

Egyszerűbb és még jól is mutat az italban az üvegkavicsok használata. A legalább centiméteres -- de inkább nagyobb -- csepp vagy lencseformájúak tökéletesek. Csak ne felejtsük el figyelmeztetni a vendéget, ne próbálja meg szétrágni.

Legalább ennyire jól mutathat a dekorációs üvegtörmelék. Nagy darabokat keressünk és ellenőrizzük, hogy nincs éles széle vagy sarka.

Ha beszereztük, a teendő egyszerű, alaposan mossuk meg, gondosan szárytsuk le, és egy dobozban már mehet is a fagyasztóba. Annyi idő után, amennyi alatt a jég megfagy ez is használatra kész. Sose felejtsük el az újabb fagyastás előtt elmosogatni.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   A halál állatkertje

Napi videó:   Ügyes fűnyírás

Napi fotó:  Az ápolónők mosolyogni tanulnak

Macskaőrség:   Ha nem találod a tabletet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...