Az a plusz íz, amit csak egy öntöttvas-serpenyő adhat...
Családunkban ez az egyik kedvenc köret, az öntöttvas-serpenyőben sütve különlegesen ízletes, és egyedien ropogós lesz. Leggyakrabban roston sült húsok mellé tálaljuk, de egy cigánypecsenye, van fokhagymás sült mellé is kitűnő köret.
Vasserpenyőben sült magyaros krumpli
Hozzávalók:
0,5 kg apró krumpli
10dkg húsos szalonna
só
piros paprika
kevés zsiradék
Elkészítés:
A krumplit megfőzzük és félcentis karikákra vágjuk. A húsos szalonnát felcsíkozzuk. A szalonnát a vasserpenyőbe dobjuk, ha túl húsos a szalonna, kevés zsiradékkal kiegészítjük, és megsütjük.
Rákarikázzuk a krumplit, sózzuk és megszórjuk pirospaprikával.
Ha az egyik oldala megpirult, óvatosan átforgatjuk, és a másik oldalát is lepirítjuk. Forrón a serpenyőből tálaljuk.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: A legismertebb zseni, aki divatossá tette a tudományt
Macskaőrség: Churchillnek halála után is van macskája