Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hétvégi dizájn: hordozható tűzhely

hétvégi dizájn tűzhely hordozható kempinghétvégi dizájn tűzhely hordozható kempinghétvégi dizájn tűzhely hordozható kemping

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Tájfun Sanghaiban  
Macskaőrség: Ez a cica szereti a vizet 
Napi videó: 
Gyors kezű melósok 4 
Napi fotó: 
A szöghöz kalapács is kell

(via instagram)

hétvégi dizájn tűzhely hordozható kemping

Tovább


Gyors kerti tűzhely 4 beton béléstestből

Épitkezőknek ideális gyorsmegoldás.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel ötvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Esküvő a levegőben
Macskaőrség:  Amikor a cica felnő
Napi videó:   Durva szélroham
Napi fotó:  Nem tervezett leszállás

(via youtube) 

dizájn kert tűzhely betondizájn kert tűzhely beton

Tovább


Hordozható tűzhely

Könynű, egyszerű, kényelmesen használható.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint negyvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Dolgozni csak pontosan, szépen 
Macskaőrség:   Macska divat
Napi videó:   Ez tényleg gyors: horgolás
Napi fotó: Megadom magam

Hétvégi dizájn kerti tűzhely hordozható

Hétvégi dizájn kerti tűzhely hordozható

Tovább


Finn tűzhely

A finn tűzhely egy több száz éves találmány. Maga a tűzhely egyúttal a tüzelő is. Pillanatok alatt elkészíthető, és már használatba is vehető. Remekül használható kiránduláson, túrázáskor, kempingezésnél, hétvégén a telken, foci közben a grund szélén, de akár az építkezés közben is összedobható egy gyors ebéd.

Nem kell hozzá más, csak egy guriga tűzifa.

Tovább


Miben süssünk kenyeret?

A kenyérrel az a legnagyobb gond, hogy önálló életet él, szinte saját akarata van. Mennyire lesz magas, összeesik, vagy sem, szépen megformázom, mégis elterül, mintha elfáradt volna. A kenyérsütés művészete abból áll, hogy rávegyük a kenyeret arra, hogy úgy viselkedjen, ahogy mi szeretnénk. Kicsit  misztikusan hangzik, de ha megpróbálkozol a kenyérsütéssel, először te s ezt fogod érezni. De gyorsan bele lehet jönni, csak próbálkozni kell.

A kenyérsütésnél az alapanyagokon kívül két fontos tényezővel kell szembe néznünk.  Az első, hogy milyen sütőben süssük. Korábban már megírtam, miért nem ajánlom a kenyérsütő-gépben való sütést.

Az abszolút ideális a kemence. A kemencében sült kenyérnek nincs párja. A kemence átforrósodott falai egyenletesen körbesütik a kenyeret, tökéletes klímát biztosíthatunk a kenyérnek, és nem elhanyagolható szempont a hangulat, amit a kemence nyújt. Sajnos nagyon kevés háznál van már kemence, bár egyre népszerűbbek a kültéri kemencék. Hátránya, hogy bizony egy kemencét fel kell fűteni, nem lehet csak úgy hirtelen összedobni egy kenyeret. Ma már a kemence inkább bulikellék, mint mindennapi használati tárgy.

Marad a tűzhely sütője, ami remekül használható. Magyarországon két típus elterjedt, a gáz- és a villanysütő. Gázsütőben a problémásabb, ott nem tudunk hőmérsékletet állítani. De nem kell megijedni, néhány próbálkozással ki tudjuk tapasztalni a sütő tulajdonságait. Az elektromos sütő sokkal egyszerűbb: a receptben kapott hőmérsékletre beállítjuk a termosztátot, és légkeveréses üzemmódra állítjuk.

Szeretnél kenyeret sütni? Most induló sorozatomban megmutatom, hogyan kell, hogyan érdemes kenyeret sütni. Mitől lesz finom a kenyér, hogyan süthetsz egyszerű fehérkenyeret, vagy akár a legrafináltabb többmagvas-fűszeres csodát. Kenyerek, péksütemények, lepények receptjei, trükkök, fogások, segédeszközök az alapoktól a különlegességekig. Magyar,francia bajor, balti receptek. Kövesd a sorozatot a Szem-Szájnak blogban.

1. Kenyérsütés otthon

2. Mire jó a kenyérsütőgép?

A másik fontos kérdés, miben süssük a kenyeret. Kezdőknek először mindenképpen azt javaslom, hogy ne cipóval kísérletezzenek, hanem valamilyen sütőedényt használjanak. Több olyan kudarctól kímélik meg magukat, amely a kezdeti tapasztalatlanságból fakad. Sütőedényben nem terül el a tészta, ha liszt nem elég jó minőségű, ha nem elég magas a sikértartalma, és egyszerű finomlisztből is süthető finom kenyér. Szendvicssütőkhöz, pirítóshoz, ez a legegyszerűbb forma.

 

Kenyérsütő-forma is többféle kapható. A klasszikus őzgerinc formára emlékeztető fémből készült, teflonozott forma. Ebből kapható olyan is, amely két egymásba csúsztatható félből áll, így a mérete változtatható. Kenyérsütésre remekül használható.

 

Ugyanilyen jól használható a szilikongumiból készült változat. Itt az egyetlen probléma, hogy a forma oldala puha, ezért „kihasasodhat” a kenyér. De kapható már olyan változat is, aminek egy leppattintható, merev, műanyag gallérja van, és ez megakadályozza ezt.

A legjobb választás azonban a kerámiából készült. Ez áll legközelebb a kemencei körülményekhez. Lehet régies, rusztikus formájú:

 

Vagy éppen modernebb is.

Én egy keramikus barátommal készíttettem. Az egyiket kerek cipóhoz.

 

A másikat pontosan a szendvicskenyér méretére.

 

Ezen kívül még kiválóan használhatóak a hőálló üvegedények. Ebből a legjobb méret a kacsa-sütőtál.

 

Kapható még fából készült, papírral bélelt kosár is, de ez egyszer használatos, és kifejezetten ajándékozásra készült.

 

Az igazság az, hogy szinte bármilyen edényt vagy formát használhatunk, ami kibírja a sütő hőmérsékletét. Használtam én már szükségből zománcozott lábost és virágcserepet is.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Az ellentmondások országa

Napi videó:   A szökés nagymestere

Napi fotó:  Ez se látott villanyszerelőt

Macskaőrség:   10 vicces macskás videó

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.