Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pizzaszósz

Sokan követik el azt az alapvető hibát, hogy egyszerűen csak kechupot tesznek a pizza tésztájára. Ha nincs más, ez a megoldás is megteszi, de mennyivel jobb egy fűszeres pizzaszósz. Az egyik kedvenc receptem.

Pizzaszósz

Hozzávalók:
1,5kg paradicsom
2 fej hagyma
kis fej fokhagyma
0,5 dl olivaolaj
1 teáskanál oregano
1 teáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál őrölt babérlevél
2 evőkanál cukor
kevés só

Elkészítés:
Az olivaolajon megfuttatom a fokhagymát, az apróra vágott hagymát megdinsztelem.. Rádobom a megmosott, feldarabolt paradicsomot, (nem kell megpucolni), alaposan elkeverem, majd merülő-mixerrel pépesítem. Hozzáadom a fűszereket, a cukrot, megsózom, és kis lángon besűrűsödésig főzöm.

Azonnal fogyasztható, de rakhatjuk tiszta, forró vízzel kiöblített üvegekbe, gondosan zárjuk  le, és tegyük száraz dunsztba. Így akár hosszabb ideig eláll.

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszokétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Ágyból nézni az elefánitatót

Napi videó:   Pillanatok, amikor még hinni tudok a sportban

Napi fotó:  Trükkös fonás

Macskaőrség:   Macskaóvoda

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Fűszeres paradicsom mártogatós

Imádom a különböző csipszeket mártogatni, de általában nem veszek semmilyen kész mártást. A kedvenc mártogatós szószomat igen egyszerű elkészíteni, és nagyságrendekkel finomabb, mint bármelyik bolti.

 

Fűszeres paradicsom mártogatós

Hozzávalók:
1,5kg paradicsom
6 gerezd fokhagyma
0,5 dl olivaolaj
2 evőkanál cukor
1 teáskanál oregano
kevés só

 Elkészítés:
Az olivaolajon megfuttatom a fokhagymát. Rádobom a megmosott, feldarabolt paradicsomot, (nem kell megpucolni), alaposan elkeverem, majd merülő-mixerrel pépesítem. Hozzáadom az oreganot, a cukrot, megsózom, és kis lángon besűrűsödésig főzöm.

Kihűlés után azonnal fogyasztható.

De rakhatjuk tiszta, forró vízzel kiöblített üvegekbe, gondosan zárjuk  le, és tegyük száraz dunsztba. Így akár hosszabb ideig eláll, bár erre sok esélye nincs.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   3D csodák a falakon

Napi videó:   Dühös parafenomén a kávézóban

Napi fotó:  Egyre álmosabb vagyok

Macskaőrség:   Boldog macskák 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kármentés: Mi legyen a gyümölccsel?

Vétek lenne kidobni azért, mert kicsit hibás.

Nyáron és ősszel, amikor bőségesen van gyümölcs, gyakran előfordul,  hogy kevesebb gyümölcs fogy, mint amennyi  vettünk vagy szüreteltünk. Itt-ott barnul, esetleg penészedik, egy-két foltban  a rothadás is beindult: az embernek nincs igazán gusztusa megenni. Ilyenkor megy a kukába, bár nem szívesen dobjuk ki a drágán vett gyümölcsöket.

Én is így jártam a héten, a gyümölcskosárban már csak fél kilónyi  felpuhult szilva, két  kissé rothadásnak indul nektarin, és két foltos barack maradt. Ekkor jött az ötlet. A gyümölcsökből gondosan kivágtam, az ehetetlen részeket, kimagoztam, és feldaraboltam. Az egészet, beledobtam egy kisebb fazékba, és kis lángon feltettem a tűzhelyre. Amikor elvesztette a levét, és kissé besűrűsödött, egy kevés cukorral édesítettem.  

Nem lekvárt készítettem belőle, inkább szósznak nevezném. Lehet kenyérre kenni, kikanalazni, kimártogatni, tésztára tenni, ízlés szerint fűszerezni. Tetszés szerint felhasználható. Tartósításra nincs szükség, mivel kevés, és úgyis gyorsan elfogy.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: a saját készítésű kekszet bele mártogatva bele azonnali függőséget okoz!

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Goteik Viadukt Mianmarban

Napi videó:   Ilyen lesz a Sagrada Familia

Napi fotó:  Adj egy ötöst!

Macskaőrség:   Ki nem szállna a meleg vízből

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Csokoládé művészet

Tovább


Boszorkány ujjak

Kaliforniában hozták létre ezt a különleges szőlőt.

A boszorkányujjak nevet a formájáról kapta.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.