Egészséges rágcsálnivaló, egy-két rudacska segít elűzni az éhséget. Sörkorcsolyának is kiváló. A lényeg a finom íz és a gyors elkészítés.
Rozsropogós
Hozzávalók:
2 dl rozsliszt
2 dl finomliszt
1 dl rozspehely
2 kiskanál só
1 kiskanál sütőpor
1 dl napraforgó mag
1 dl tökmag
1 dl lenmag
1 dl olaj
2 és fél dl víz
Elkészítés:
A száraz összetevőeket összekeverjük. Öntsük bele a vizet és az olajat, és keverjünk egyenletes masszát belőle. Terítsünk le egy sütőpapírt, halmozzuk rá, majd fedjük le egy másik papírral. A két papír között nyújtsuk fél centiméter vastagra. Szedjük le a felső papírt, az alsóval együtt tegyük egy sütőlemezre. Késsel, pizza-vágóval, esetleg sablonnal csíkozzuk fel. 180 fokos sütőben légvereséssel süssük világos barnára.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.