Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pó-völgyi palacsinta

A hétvégén nálunk hortobágyi palacsinta volt, az a verzió, amit mi a legjobban szeretünk: a paprikás csirkével töltött. De ismét játszadozni támadt kedvem, ezért lecsippentettem a csirkéből egy adagot. Olaszos jelleget kapott, ezért kerestem a Hortobágy helyett egy olasz síkságot. Ezért lett Pó-völgyi palacsinta.

Pó-völgyi palacsinta

Tovább


Forró fűszeres almalé

A hirtelen leszakadt hó miatt este ki kellett mennem havat takarítani. Nem volt túl sok, de az erős hideg szél átfagyasztott. Megkívántam valami forró italt, de mivel még este vezetnem kellett, forralt borról szó sem lehetett. Körbenéztem a kamrában és megtaláltam egy százszázalékos almalét. Eszembe jutott egyik kedvenc téli forró italom: nincs benne alkohol, ezért gyerekek, állapotos hölgyek, és sofőrök is bátran ihatják, nem kell kimaradniuk az össznépi forraltborozásból. És lehetőséget ad kísérletezni az ízekkel.

Forró almaital

Tovább


Diétás rizottó

Ez a világ legegyszerűbb rizottója, ráadásul egészséges is. A barna rizs, a sárgarépa, és a gomba magas rosttartalma tisztítja a beleket. Laktató, de alacsony a kalóriatartalma, ezért fogyókúrázóknak is ajánlom.

Tovább


Metoke, csips, és köret: Plantain, vagyis főzőbanán

A trópusok nagy részén a szegények legfontosabb tápláléka a banán. Olyan ez, mint nálunk a burgonya. Ez nem az az édes banán, ami mi ismerünk, hanem a főzőbanán. A kis földjeiken a gazdák ezt termelik családjuk ellátására, és megélhetésükért.

A főzőbanánból többféle faj ismert, mint az étkezési változatból. Ennek megfelelően a világon megtermelt banánmennyiség nagyobb hányada ezekből származik. Zöldségbanánként is ismert, angol neve: plantain.

Tovább


Virsliszív-tojás

Aki egy romantikus reggelit szeretne a párjának, annak tökéletes választás a szív alakú sült virsli, a közepén tükörtojással. Semmivel sem bonyolultabb, mintha egyszerűen egymás mellett sütnénk. De mennyivel elegánsabb így. Nálam bejött.

Szívtojás

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.