A pite egy gyors és egyszerű sütemény, de akkor az igazi, ha még szép is. Karin Pfeiff Boschek süteményei már igazi műalkotások.
Gombás-sajtos mini csirkepite
Nagy rajongója vagyok a húsos pitéknek, a fűszeres, darált vagy aprított hústölteléknek, amelyet ropogósra sült tészta vesz körül. Készíthetjük nagy tortaformában is, de sokkal látványosabbá tehetjük a fogást, ha egyszemélyes adagokat készítünk. Egy tartalmas leves mellé tökéletes második fogás. Hidegen-melegen egyaránt ízletes. Kínálhatjuk salátával is, de én önmagában szeretm a legjobban.
Gombás-sajtos mini csirkepite
Sonkás-medvehagymás csirkés pite
Nagy rajongója vagyok a mindenféle sós pitéknek, legyen az húsos, zöldséges, sajtos. De legjobb mindezek kombinációja. Most hétvégén egy olyan verzió készült nálunk, hogy igazán benne van minden apai-anyai: csirke, sonka, gomba, füstölt sajt, medvehagyma. Melegen, hidegen egyaránt szenzációs eledel.
Úgy lesz tökéletes, ha forrón felvágva még nedves, szétesős a töltelék, így hidegen sem lesz száraz.
Sonkás-medvehagymás csirkés pite
Diós almatorta
Ez a recept kicsit több mint egy egyszerű almatorta. Átmenet a magyar és az amerikai pite között, a töltelék állaga teltebb, gazdagabb ízekben, és mindezek ellenére nem bonyolult az elkészítése.
Diós almatorta
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg cukor
12,5 dkg margarin
1 tojás
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál reszelt citromhéj
Töltelékhez:
1 kg tisztított reszelt alma
5 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl víz
zsír
zsemlemorzsa
méz
Elkészítés:
A tésztához valókat összedolgozzuk. Az almát a cukorral, a fahéjjal, és a víz felével megpároljuk. A pudingport elkeverjük a maradék vízzel. A tésztát kinyújtjuk, és egy zsírozott sütőtálba terítjük, belenyomkodjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával. A pudingot elkeverjük a párolt almával, és a tésztára terítjük. A tetejét megszórjuk tört dióval, és kissé belenyomkodjuk az almába. A tetejét megcsorgatjuk mézzel. Kis lángon kb. 20 percig sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Gombás-csirkés pite
Magyarországon még mindig nem igazán tudtunk elszakadni attól az elképzeléstől, hogy egy pite csak édes lehet. Az egyetlen kivétel talán csak a kapros-túrós. Pedig a pitetésztát hússal is meg lehet tölteni, amivel igazi ízkölteményt hozhatunk létre. Annyira egyszerű az elkészítése, mégis egy hihetetlenül finom fogást kapunk. Ez a csirkés pite az egyik kedvenc receptem.
Gombás-csirkés pite
Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt
1kk. só
20 dkg margarin
1-1,5 dl víz.
a mártáshoz:
kevés olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
20dkg reszelt sajt
A töltelékhez:
1 egész csirke levesben főzve
1 fej hagyma
50dkg gomba
3 tojás
só
bors
szerecsendió
petrezselyem
Elkészítés:
A tésztához a margarint elmorzsoljuk a liszttel és sóval, majd annyi vízzel amennyit felvesz, összegyúrjuk, pihentetjük.
A hozzávalókból besamel-mártást készítünk.
A töltelékhez: a húslevesben főtt egész csirkét kicsontozzuk, a húst apróra vágjuk. Belekeverünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, 50 dkg gombát megpárolva, 3 tojás sárgáját, a fűszereket, és a besamel-mártást, és végül a 3 tojás fehérjét habbá verve.
Tésztával kibéleljük a tepsit, beletöltjük a tölteléket, és a tetejét lefedjük egy tésztalappal. Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 200o-on 25 percig sütjük.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Napi videó: Óriás sáncról leugrani