Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az isteni mortadella

Ami sajtban a mozzarella, az a felvágottban a mortadella.  Az olaszok csodás felvágottja, amit elsősorban hatalma méretekben készítenek. Így készül egy finom szendvics és maga a felvágott.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via youtube)

Tovább


Mortadellás-padlizsános spagetti

Az olasz tészták és pizzák nagy előnye, hogy bár létezik sok alaprecept, a hozzávalókat mégis tetszésünk és ízlésünk szerint kombinálhatunk. Alapanyagokat hagyhatunk el, másokat hozzátehetünk, de akár kedvünk szerint bármit bedobálhatunk, egy paradicsomos, vagy egy fehér alapba. Gyakran úgy születik egy ilyen fogás, hogy csak az ötlet jön, hogy valami olaszosat ennék, és körülnézek a hűtőbe mi van itthon, és ezekből kombinálom össze a ragut.
Ez a recept is hasonló módon született. Gyönyörű mortadellát láttam a hentesnél és vásároltam belőle, majd nem sokkal arrébb egy olasz kóstolóba botlottam, ahol aszalt paradicsomot, olajbogyókat, padlizsánkrémeket lehetett kóstolni. Ekkor született meg a kívánás, hogy valami olaszosat ennék vacsorára. A többit már a külső ingerek adták.recept főétel melegétel tészta spagetti mortadella padlizsán

Moartadellás-padlizsános spagetti

Tovább


Egytonnás mortadella

Mortadella! Az olasz felvágottak királya. Semmi mással össze nem téveszthető. Eredetileg bolognai felvágott, ma már számos olasz régióban gyártják.

A mortadella sertéshúsból készül de a szalonna egy részét (legalább 15 százalékát) nem darálják bele, hanem kockázva belekeverik. Ez adja összetéveszthetetlen mintázatát.

A receptek eltérőek, minden gyártó a maga ízlése szerint fűszerezi, de gyakran adnak hozzá pisztáciát, zöld szemes borsot, vagy olajbogyót.

A mortadellát lassú tűzön hosszan főzik, majd száraz hővel szárítják. Sok helyen kicsit meg is füstölik.

Legfontosabb jellemzője a mérete. Az igazi mortadella legalább harminc centiméter átmérőjű rúdban készül, súlya kétszáz kiló, de fél méter átmérőjű, és egytonnásak is előfordulnak.

Vásárláskor helyben, előttünk, vékonyan szeletelik. Újabban gyakran mint a sajtot darabolják.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A pénzcsináló

Napi videó:   Világrekord: Meglovagolni a 27 méteres hullámot

Napi fotó:  A legkirályabb cumi

(via odditycentral)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.