Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyaros májjal töltött karaj

A karajt, mint szárazabb húst előszeretettel töltöm meg valamilyen fűszeres, szaftosabb keverékkel. Így nem csak könnyebb és kellemesebb enni, de a belülről átitatódó fűszerek miatt sokkal gazdagabb íze lesz. Ez az egyik kedvenc családi receptünk, valamikor réges-régen egy szakadt szakácskönyvből lett kimásolva.

Tovább


Szaftos fokhagymás szelet

Régi sváb recept, a neve is ilyen egyszerű, de nagyon beleillik a magyar ízvilágba. Sőt, igazán semmi svábos nincs benne. Ezt a receptet nemrégiben kaptam, most készítettem el először. Egészen hétköznapi alapanyagokból, egyszerű főzési fogásokkal készül, de a bőven adagolt fűszerezés, a pirítás és főzés után olyan vastag, lágyan tapadós, és elképesztően finom szaftja lesz, hogy ettől fenomenális a recept.recept főétel melegétel húsétel sertéstarja magyaros sváb

Fokhagymás szaftos hús

Tovább


Ötperces hidegkonyha - Magyaros tojáskrém

A tojásból nem csak egyszerű, megszokott krém készíthető, Egy kis ötlettel meg lehet változtatni a receptet, és az étel ízét. Egy finom és egyszerű szendvicskrém, ami pár perc alatt elkészül.

Magyaros tojáskrém

Hozzávalók:
7 tojás
10 dkg margarin
10 dkg tejföl
nyers paprikakrém (Erős Pista/Édes Anna)

Elkészítés:
A tojásból keményre főzzük, megpucoljuk hozzáadjuk a tejfölt, és a margarint, merülőmixerrel, vagy mixervágóval finom krémmé dolgozzuk. Ízlés szerinti mennyiségű paprikakrémmel elkeverjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Az álcázás mesterei

Napi videó:   Így mosnak kezet az űrben

Napi fotó:  Haza kell vinni az ajándékot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ötperces hidegkonyha: Magyaros sajttorta

Szeretem az olyan ételeket, amelyek néhány közönséges alapanyag összekombinálásból valami különlegesebb jöhet létre. Különösen akkor, ha ez gyorsan elkészíthető. Váratlanul beállított vendégek fogadására tökéletes.

Magyaros sajttorta

Hozzávalók:
1 nagy csomag (40dkg) csomagolt szeletelt sajt (tenyérméretű)
1 doboz magyaros vajkrém

Elkészítés:

Az első szelet sajtot leterítjük a deszkára. Megkenjük a vajkrémmel.

Rátesszük a következő szelet sajtot, ezt is megkenjük. Így folytatjuk, amíg van sajt. Igyekezzünk úgy elosztani a vajkrémet, hogy egyenletesen kenjük vele a szeleteket.

 A végén a maradékot kenjük a tetejére, és valamilyen mintával díszítsük, például hullámos szélű tortakrém-lappal. Díszíthetjük snidlinggel, uborkával, szórt petrezselyemmel, stb.

 

Rakjuk be rövid időre a fagyasztóba. Ha a vaj megkeményedett, szeleteljük fel. Mint  képen is látszik, nekem nem volt türelmem eleget várni. J

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenháromezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   A világ szemét-fővárosa

Napi videó:   Így játszik egy parkour Assassin Creed-et

Napi fotó:  Keresd az egeret

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kakukkfüves magyaros gombaleves

Egy hagyományos, már-már unalmasnak számító gombalevest is fel lehet dobni extra hozzávalókkal, különleges fűszerezéssel.  Párom kakukkfüves magyaros gombalevese már csaknem egytálétel, és elképesztően finom.

Kakukkfüves magyaros gombaleves

Hozzávalók:

Barna csiperke gomba

pulykamell, vagy csirkemell, vagy sertéscomb kockára vágva

sárgarépa, fehérrépa

hagyma, olaj

Fűszerezés: só, bors, pirospaprika, kakukkfű, gulyáskrém, vegeta ételízesítő

Galuskához: tojás, só, liszt, porrátört kakukkfű

fokhagymás, paprikás rántás

Elkészítés:

A hagymát apróra vágva olajon üvegesre párolom, pirospaprikával megszórom, ráteszem a húst, átforgatom, míg kifehéredik. Fűszerezem, felöntöm vízzel, forrás után a kockára vágott zöldségeket is beleteszem, majd később a gombát is. Amikor minden megfőtt, beleszaggatom a galuskát, majd kevés fokhagymás, paprikás rántással készre főzőm.

Tálaláskor megszórom petrezselyemzölddel. Kínálhatok hozzá tejfelt, csípős paprikát is.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Hihetetlen kilátás a tengerre

Napi videó:   A szabadfutók is esnek nagyokat

Napi fotó:  Furcsa asszisztálás

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.