Furcsa, hogy egy külföldi oldalon találkozom először ezzel a különleges magyar mézeskalács vállalkozással.
Street Food: Budapesti karácsonyi vásár
Így látja egy külföldi a magyar utcai árusokat.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Varázslatos szökőkutak
Macskaőrség: Macskák Mikulás sapkában
Napi videó: Lógva maradt a kerítésen
Megkóstolod a magyar konyhát?
Amerikai egyetemistákkal kóstoltatták meg a tipikus magyar ételeket: gulyásleves, paprikás csirke, rakott krumpli, palacsinta. A srácok őszinte érdeklődéssel viszonyultak az ételekhez, és jól mutatja a csak nálunk világhírű magyar konyha szerepét a világban, hogy a többség még csak nem is hallott róla.
Tipikus, de nem elrettentő vagy megosztó fogásokat tálaltak. A csatorna korrekt kis videót készített, nem egy mindenért nyafogó, önmaga ízlését jelentősen túlértékelő gasztro-náci tesztel. De nem is elrettentő vagy megosztó fogásokkal próbáltak meg sokkolás útján nézettséget szerezni, mint a sokak számára nehezen elfogadható pacal, csülök, túrós csusza vagy zsíros kenyér. A tesztnek meg is lett az eredménye, kifejezetten pozitív lett az eredmény.
Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.
Ezt láttad már?
Toochee blog: Szív alakú tavak
Macskaőrség: Barátság
Napi videó: Stabilizált sí-videó
Napi fotó: Neki így jó
(via)
Magyaros májjal töltött karaj
A karajt, mint szárazabb húst előszeretettel töltöm meg valamilyen fűszeres, szaftosabb keverékkel. Így nem csak könnyebb és kellemesebb enni, de a belülről átitatódó fűszerek miatt sokkal gazdagabb íze lesz. Ez az egyik kedvenc családi receptünk, valamikor réges-régen egy szakadt szakácskönyvből lett kimásolva.
Szaftos fokhagymás szelet
Régi sváb recept, a neve is ilyen egyszerű, de nagyon beleillik a magyar ízvilágba. Sőt, igazán semmi svábos nincs benne. Ezt a receptet nemrégiben kaptam, most készítettem el először. Egészen hétköznapi alapanyagokból, egyszerű főzési fogásokkal készül, de a bőven adagolt fűszerezés, a pirítás és főzés után olyan vastag, lágyan tapadós, és elképesztően finom szaftja lesz, hogy ettől fenomenális a recept.
Fokhagymás szaftos hús