Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mályva-rizs

Néhány héttel ezelőtt sikert aratott a Rózsa-rizs, ezért most egy másik színes ötletemet osztom meg, amellyel a tálalást lehet feldobni, egy kis exkluzivitást varázsol a tányérra.

 

Másik kedvencem a Mályva-rizs, amely kékes-lilás színben pompázik. A trükkje mindössze annyi, hogy a rizs főzővizébe már a legelején megtisztított, és nagyobb darabokra vágott, lilakáposztát teszünk. Főzés közben a káposzta megszínezi a vizet, amelyet a rizs magába szív, és ettől szép színt kap. Ugyanakkor az ízét nem változtatja meg. A végén egyszerűen kivesszük a káposzta darabokat és kidobjuk, és a rizs tálalható.

Egy egyszerű trükkel fokozható a hatás. Ha főzés közben gyakran átkeverjük, akkor a rizsszemek egyforma színűek lesznek, ha csak ritkán kavargatjuk, a káposztához közeli szemek sötétebbek, a távolabbiak világosabbak lesznek. Tálalás előtt átkeverve a különböző árnyalatú szemek elkeverednek és változatosabb színű lesz a köret.

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   A legmocskosabb verseny

Napi videó:   Majdnem baleset

Napi fotó:  A háború lényege

Macskaőrség:   Csináld magad: macskasátor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Imádkozó csirke

Egész csirkét sütni sokféleképpen lehet: grillezve nyárson vagy rácson, állványra állítva, só-ágyon, sütőzacskóban, és még vagy tucatnyi módon. Ez is egy hasonló módszer, bár némileg változtattam rajta, mert az eredetivel kapcsolatban fenntartásaim voltak.

Tovább


Medvehagymás tojásos nokedli

A magyar konyhának kevesebb ikonikus tavaszi fogása van, mint a tojásos nokedli friss fejes salátával. Klasszikusan egyszerű recept mégis egyszerűen zseniális. De még ezzel is el lehet játszadozni a konyhában.

Egy hónappal ezelőtt a bográcsban főtt marhalábszár pörkölt mellé már kipróbáltam a medvehagymás galuskát. Annyira ízlett mindenkinek, hogy adta magát, hogy ezzel nem ér véget ennek a köretnek a karrierje. Rögtön eszembe jutott, meg kell próbálni  a medvehagymával készült tojásos nokedlit. Az ötletet hamar tett követte, és nem bántam meg a kísérletezést.

A recept mindössze abban különbözik a klasszikus tojásos nokedliétől, hogy a még nyers galuskatésztába szárától megfosztott, finomra vágott medvehagymát tettem. Innentől a recept változatlan. Óriási sikert aratott, az a kis plusz íz nagyon feldobta.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Az Amazonas esőerdő mélyén

Napi videó:   Az Operaház új imázsfilmje

Napi fotó:  Medve körtánc

Macskaőrség:   Vajon melyik a legjobb macskazúg?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ekkora karfiol nincs is

De van. Ez az új világrekord.

Furcsa látvány, hogy valaki egyetlen fej karfiolt tol a talicskában, és mégis tele van a talicska.

Tovább


Borzavári csirke

Borzavár egy pici település a Bakony mélyén. A Zircről Porvára vezető úton bukkanunk rá. A község a Bakony szívében, Zirctől 4 km-re, a Pálihálási patak erdőtől övezett medencéjének lejtőjén fekszik. Nevét az egykor itt termesztett sok bodzáról, helyi nevén borza nyerte. A tiszta levegő, a közeli Kőris-hegy. Ez a fogás is magán hordja a Bakony néhány jellegzetességét.

Borzavári csirke

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell,
50 dkg főtt, füstölt sonka,
50 dkg répa,
50 dkg gomba,
egy nagy fej hagyma,
só,
bors,
oregánó,
2 dl tejfel,
liszt,
10 dkg füstölt szalonna,

Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockára vágom, és zsírjára sütöm. A zsiradékba rakom az apróra vágott hagymát. Kis dinsztelés után a karikára vágott répát is. Belerakom a csíkokra vágott csirkemellet, sózom, borsozom, megszórom oregánóval, majd belerakom a kockára vágott sonkát, és a felszeletelt gombát. Fedő alatt párolom. Elkeverek egy púpos teáskanál lisztet a tejfölben, kis vízzel folyósabbra keverem, és a ragura öntöm. Összerottyantom, és nokedlivel tálalom.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Sziget kastéllyal és ágyúval eladó

Szem-Szájnak gasztroblog:  Borzavári csirke

Napi videó:   Szellemautó

Napi fotó:  Tüzes rózsa

Macskaőrség:   A macskák vírus-videót néznek 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.