Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sonkás krumplipüré

Egy roppant egyszerű trükk, amellyel fel lehet dobni egy egyszerű krumplipürét. És még sonka sem kell hozzá.

Mindössze csak némi sonka-főzőlére van szükségünk. A legjobb a friss, de elővehetjük a fagyasztóból a húsvétkor lefagyasztott főzőlét is. A krumplipüré teljesen hagyományos módon készül el, a trükk mindössze annyi, hogy víz helyett a sonka-főzőlébe rakjuk fel főzni. Főzés előtt mindenképpen ellenőrizzük, hogy mennyire sós a főzőlé, mert ezt vegük számításba a sózásnál. Ha a sonka nagyon sós volt, lehet, hogy higítani kell kevés vízzel. 

Az eredmény: egy pikáns, füstös sonkaíz, amely teljesen átjárja a pürét. 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Álom-ranch

Macskaőrség:   Építs macskafát

Napi videó:   Locsolóval játszik a jávorszarvas

Napi fotó:  Teve-verseny

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Mangalica duplán

Úgy az igazi, ha visszatöltjük magába.

Én a füstölt kolbász úgy szeretem, amikor teljesen puha. Rögtön azután, hogy lekerült a füstről, és még nem kezdett el kiszáradni. Ilyenkor még szinte teljesen reménytelen szeletelni. A nap egyik tökéletes pillanata lehet, ha fogunk a jobb kezünkbe egy fél szálat a friss kolbászból, a bal kézbe egy nagy karéj friss kenyeret, és kiülünk a teraszra. Innen és onnan is harapunk egyet, miközben élvezzük a napsütést.

A héten a hentesemnél sikerült ilyen friss, füstölt mangalica kolbászt vennem. Rögtön kértem két szállal, amikor is megláttam egy gyönyörű darab, kicsontozott mangalica-karajt. A recept azonnal adta magát.

Mangalica duplán

Tovább


Ehető LEGO kockák

Miért csak jég készüljön, ha lehet valami finomabb is.

Tovább


Tavaszi csirkés serpenyő

Dübörög a tavasz, a piacokon megjelent az új krumpli, és az idei friss, zamatos, ropogós zöldségek. érdemes kihasználni az alkalmat, bevásárolni a primőr áruból, és valamilyen, tavaszi ízekben gazdag ételt összedobni.

Tavaszi csirkés serpenyő

 

Hozzávalók:

kb. 1 kg apró új krumpli

1 kg csirkehús

3 db sárgarépa

1 nagy karalábé

2 csomag lila újhagyma

kevés zsiradék

bors

pirospaprika

majoranna

oregano

őrölt kömény

Elkészítés:

 A húst felcsíkozom, sózom, borsozom, pirospaprikával megszórom, alaposan átforgatom, hogy a fűszerek egyenletesen borítsák. Az újkrumplit ledörzsölöm, a nagyobb darabokat félbevágom. A répát felkarikázom, a karalábét kisebb hasábokra vágom, az újhagymát 2 centis darabokra vágom.

A tálat kikenem zsírral, és beleszórom a krumplit. Megsózom.

Rászórom a zöldségeket.

Sózom, megszórom majorannával, oregánóval, az őrölt köménnyel.

Ráterítem a húst.

Lefedem, 200 fokos sütőben 45 percig sütöm. Ha megpuhult a zöldség, leszedem a fedőt és rápirítok.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee:  Tulcan varázslatos temetője

Macskaőrség:  Macskaboksz

Napi videó:  100 évnyi szépség

Toochee-fotó:  Az igazi barátság

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Savanyú csontos-krémleves

Nem kell megijedni, nem egy ipari "csodával" fogjuk krémesíteni a csontokat. Egy finom csontlevest nem csak hagyományosan lehet elkészíteni, hanem feldobhatjuk egy kis habarással, savanyítással. Ehhez a recepthez is az alap az egész csirkemellek vásárlásakor a kicsontozás után lefagyasztott csontok.

Savanyú csontos-krémleves

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.