Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mákos lepény mézes lime-os vilmoskörtével

A gyerekek gyakorlatilag korlátlan mennyiségű palacsintát meg tudnak enni, de igyekszem ezen túl lépni, és hasonló, de gazdagabb és fantáziadúsabb fogással előállni. Így született meg ez a mákos lepény.

Miközben a piacot jártam, az egyik standnál gyönyörű, piros héjú vilmoskörtéket láttam. Olyan szép volt, hogy egyből tudtam, vétek lenne eltávolítani a héját, mert ez az őszi sárga-piros remek látvány a tányéron is.

Tovább


Juhtúrós burgonya

A legjobb fogások akkor sikerülnek, amikor spontán dobálom össze a fogást (Na jó, született ebből egy-két melléfogás is, de aki nem kísérletezik, annak nem is lesz sikere). Hétvégén finom csirkesült volt ebédre, ehhez készült ez a köret.

Tovább


Diós lepény barackos almával

Palacsintához hasonló egyszerű lepény, különlegessége, hogy a tésztába kerül a dió. A felnőtt verzió igazi finomság.

Diós lepény barackos almával

Tovább


Nyári sült zöldségtál

A nyári gasztronómiai kalandozásokban a legjobb program a kerti sütögetés, legyen az hamburger, hússzelet, kolbász, vagy csak egyszerű zöldség. Ám a sült zöldség nem csak köret, hanem önálló fogás is lehet, ami fogyókúrázók számára is tökéletes választás. De rossz idő esetén sem kell lemondani ezekről a fenséges ízekről, serpenyőben is elkészíthető, bár ebben az esetben le kell mondanunk a füstös aromáról. De így is érdemes elkészíteni. Könnyű, egyszerű, nem igényel sok munkát. Hidegen-melegen egyaránt isteni.

Nyári sült zöldségtál

Tovább


Gyors szilváslepény

Ebben a pokoli melegben senkinek sincs kedve a konyhában túl sok időt tölteni. De ez nem lehet akadálya, hogy a család követelje az édességet. Ráadásul indul a szilvaszezon is. Ilyenkor van szükség az ilyen gyors receptekre. Ez a lepény pár perc alatt elkészíthető, és alig fél óra múlva már kirakhatjuk az asztalra, hogy szájat, nyelvet, és ujjat megégetve pillanatok alatt eltűnjön.

 

Gyors szilváslepény

 

Hozzávalók:

 5 tojás

25 dkg liszt

25 dkg cukor

25 dkg vaj

1 sütőpor

1 vaníliás cukor

0,5 dl rum

fahéj

50-60 dkg szilva

Elkészítés:

A tojásfehérjét habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral és vajjal habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, a rumot, és a felvert tojásfehérjét. A keveréket kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, a fahéjas lisztbemártott fél szilvákat a tetejére rakom.Nem kell belenyomni, a sütés közben szép lassan lesüllyed. A szilvákat megszórom kevés cukorral.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35 percig (tűpróba) sütjük.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Kék-tó barlang

Macskaőrség:  Macskamentő tűzoltók

Napi videó:   Star Wars a rízsföldön

Napi fotó:  Különleges ágy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.